Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 24th, 2017 | by fileto

0

Νεαροί διακινητές μετέφεραν λαθρομετανάστες στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (23-3-2017) το πρωί, σε παραλιακή περιοχή της Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Κομοτηνής, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από αυτούς.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, εξήλθαν από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Μάκρης και κατευθύνθηκαν προς την παραλία Μάκρης. Εκεί, ακινητοποιήθηκε το όχημα τους και οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον οι δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ για τον 25χρονο επιπλέον και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑