Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 5th, 2017 | by fileto

0

Ανοιξιάτικος καιρός με λιακάδες και ψιλοβρόχια μέχρι το Πάσχα

Και εκεί που μέχρι πριν δύο μέρες μαθαίναμε ότι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και πιθανότητα και το Πάσχα θα είναι καλός, ηλιόλουστος και ζεστός, ένα «βαρομετρικό χαμηλό» έκανε την εμφάνισή του από τη βόρεια Αφρική, το οποίο προβλέπεται να εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες πάνω από τη χώρα μας και να μας τα κάνει… μούσκεμα!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις των Σάκη Αρναούτογλου και Τάσου Αρνιακού, από σήμερα έως και την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός προβλέπεται καλός σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, όμως, παρόλο που οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές (έως 25 βαθμούς) και ο καιρός αίθριος, υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνισή του το χαμηλό βαρομετρικό της βόρειας Αφρικής που σημαίνει ότι πιθανότατα θα υπάρξουν βροχές, ειδικά τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Γι’αυτό και όλη η εβδομάδα, παρά τις καλές θερμοκρασίες, μπορεί να είναι συννεφιασμένη.

Αν και παραμένει αβέβαιο το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός έπειτα από αυτές τις μέρες, οι πρώτες διστακτικές προβλέψεις λένε ότι τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα, θα είναι γενικά καλύτερες από τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, όπως συμβουλεύει και ο κ. Αρνιακός, καθώς δεν αποκλείονται κάποιες μεσημεριανές κατά τόπους βροχούλες, ξεκινήστε το ψήσιμο από νωρίς!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑