Βαλκάνια

Published on April 6th, 2017 | by fileto

0

Ο Ερντογάν και τα σύνορα της Τουρκίας στην Καβάλα

Μία λέξη, τρία γράμματα: “Ναι”. Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Τουρκία να μπαίνει στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα που αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ερντογάν κάνει ό, τι μπορεί για να επικρατήσει το “ναι” την επόμενη Κυριακή (σ.σ. ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα), επειδή γνωρίζει πως αν περάσει το… δικό του, θα μετατραπεί σε πραγματικό “σουλτάνο” μιας και οι αρμοδιότητές του θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Στο κλίμα αυτό, λοιπόν, η -πάντα εύθραυστη- σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την προεκλογική εκστρατεία, αφού είναι ένα ζήτημα που κάνει “τζιζ” και “ξυπνάει” το εθνικό αίσθημα…

Απάντηση στις αθλιότητες, με νέες!

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα, 03.04.2017, όταν ο Τούρκος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP, Χουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως “αν βγει ναι θα σας ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα της Σμύρνης”, υπονοώντας φυσικά ότι θα κάνουν αυτό που έκανε και ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες.

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής έβαλε, λοιπόν, με τον πλέον άθλιο τρόπο στο προεκλογικό κάδρο την τραγική κορύφωση της καταστροφής της Σμύρνης, το 1922 και από την πλευρά του ο Ερντογάν έσπευσε να τη… διατηρήσει!

Σε ομιλία του, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: “Και μετά βγαίνει ένας κακόμοιρος βουλευτής και υπόσχεται ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης όσους λένε ναι! Ποιος είσαι εσύ; Κοίτα να μάθεις τα όριά σου πρώτα!

Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, την Αμάσεια ή τη Σεβάστεια. Κοίτα να μάθεις τα όριά σου! Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Κι εσύ θα ρίξεις στη θάλασσα αυτούς που λένε “ναι” σε αυτή τη χώρα”.

 

Συνέντευξη στο… παλάτι του με άρωμα Καβάλας

Εκτός από τα παραπάνω, βέβαια, είχαμε και μία συνέντευξη του Ερντογάν, η οποία από πλευράς σημειολογίας, ήταν στημένη στην… εντέλεια!

Ο “σουλτάνος” υποδέχτηκε το τηλεοπτικό συνεργείο στο νεόδμητο “παλάτι” του, στην Άγκυρα και παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ο οποίος… “τυχαίνει” να εμφανίζει τα σύνορα της Τουρκίας να εξαπλώνονται μέχρι την Καβάλα (!) στα δυτικά και μέχρι το Ιράκ στα νοτιοανατολικά!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑