Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 12th, 2017 | by fileto

0

Απάντηση Καραμπίνη στον υπουργό Παιδείας για την πειθαρχική δίωξη

Άμεση ήταν η απάντηση του Αθανάσιου Καραμπίνη  στην  παραπομπή, αφού θεωρεί ότι στόχος  είναι να πλήξουν τον ίδιο

Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του ΔΠΘ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα χθες βράδυ, ότι ασκεί «πειθαρχική δίωξη  και παραπομπή του κ. Αθανάσιου  Καραμπίνη Πρύτανη του Δημοκριτείου  Πανεπιστημίου Θράκης». Η απόφαση του υπουργού κοινοποιήθηκε ήδη στον Πρύτανη, αλλά  και στο πειθαρχικό. Αναφέρει λοιπόν ο Υπουργός Κωσταντίνος Γαβρόγλου τα εξής στην απόφαση του.

«Ασκούμε πειθαρχική δίωξη και παραπέμπουμε ενώπιον του Συμβουλίου Σας τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη του Ιωάννου, καθηγητή α’ βαθμίδας, διότι, με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από -1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως όφειλε λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του Δ.Π.Θ. ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 7 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρύτανη του ΔΠΘ, μας επιβεβαίωσε το γεγονός της παραπομπής.  Θεωρεί ότι οι κατηγορίες δεν έχουν καμία νομική βάση γιατί βασίζονται σε ένα πόρισμα  του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που στόχο έχουν να πλήξουν τον ίδιο. Παραθέτουμε την απάντηση όμως της πρυτανείας του ΔΠΘ.

 

«Σας επισυνάπτουμε την προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή Αθανασίου Καραμπίνη, η οποία βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον πρύτανη. 

 

Ο πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη. 

 

Αιδώς Αργείοι 

Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑