Εκδηλώσεις

Published on April 23rd, 2017 | by fileto

0

Λαμπερές παρουσίες στο Βίκος Street Relays στην Καβάλα

Ο αέρας το πρωί της Κυριακής πήγε να βάλει τα δικά του εμπόδια, αλλά κι αυτό ξεπεράστηκε, με αποτέλεσμα οι φετινοί αγώνες να κερδίσουν το χειροκρότημα όλων όσοι συμμετείχαν ή απλά παρακολούθησαν τις σκυταλοδρομίες.

Δρομείς, αθλητές, πρωταθλητές, επώνυμοι και ανώνυμοι αγκάλιασαν τον δεύτερο αγώνα των Βίκος Street Relays στην ηλιόλουστη πόλη μας και όλοι μαζί έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης αγκαλιάζοντας την κοινή προσπάθεια του «Ερμή 1877» και των διοργανωτών για την ενίσχυση του συλλόγου «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια.

Ο ήλιος έκανε τα πρόσωπα να φαίνονται ακόμη πιο χαμογελαστά και χαρούμενα, κάτω από την αψίδα της εκκίνησης, που λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Κυριακής έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Οι αθλητές στα 4×2500μ, 2×5000μ. και 10 χιλιόμετρα ακολούθησαν φέτος μια εξαιρετική διαδρομή, διαφορετική από την περσινή, κάνοντας ακόμη πιο ωραία την εμπειρία της συμμετοχής και της άθλησης, που προσφέρουν σε κάθε ελληνική πόλη-σταθμό τα Βίκος Street Relays.

 

  • Όμορφες εικόνες με φόντο το κάστρο

Η ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, καθώς λίγο πριν την εκκίνηση η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας, χόρεψε δίπλα στη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια πολλά από τα μέλη της πήραν τη σκυτάλη και συμμετείχαν με τις δικές τους ομάδες δρομέων στους αγώνες.

Ιδιαίτερη παρουσία και ξεχωριστή συμμετοχή από τα μέλη του συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος», που από το 2014 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στα Βίκος Street Relays, αλλά για πρώτη φορά βρέθηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες της Καβάλας.

Η πρέσβειρα των αγώνων στην Καβάλα, Ανθή Καραγιάννη, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Παναγιώτα Τσακίρη, η Φιλιππία Κοχλιαρίδου, ο Αρθούρος Ακριτίδης, ο Γιάννης Σοφοκλέους, ο Παναγιώτης Καρανικολής, ο Λάμπρος Λαζαρίδης ήταν μόνο κάποιοι από τους Έλληνες πρωταθλητές, άλλοι από τη Δράμα, άλλοι από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες της Καβάλας.

Έντονη παρουσία και συμμετοχή είχαμε και από τον ΟΚΑ Καβάλας, ένα σωματείο με πάνω από 60 χρόνια ζωής που έχει κερδίσει πολλές σκυταλοδρομίες σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Ήταν εκεί η Novasports Running Team, με εντυπωσιακή εκπροσώπηση όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας, αλλά και τη γειτονική Δράμα, που φέτος αγκάλιασε ποικιλοτρώπος τη διοργάνωση και τους αγώνες των Βίκος Street Relays.

Η αυλαία έπεσε με τον καλύτερο τρόπο. Δεκάδες οικογένειες από την Καβάλα και των γύρω περιοχών έφεραν τα μικρά παιδιά τους στην παραλία, για να συμμετέχουν στα Βίκος Street Relays, να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και να γνωρίσουν το τρέξιμο και τις σκυτάλες.

 

Τα αποτελέσματα

Η ομάδα του συλλόγου ΟΚΑ Καβάλας, με τους Δημήτρη Σιδηρόπουλο, Λάσκαρη Κυριακού, Ερμή Καλαποθάκο και Νίκο Χατζηπάντου κέρδισε τα 4Χ2500 των ανδρών με χρόνο 40:40.

Στις γυναίκες, η Αθηνά Παπαδοπούλου, η Ρούλα Ζωτικού, η Έφη Προδρόμου και η Κωνσταντίνα Παρλαπάνη ενώ αντίστοιχα στη μικτή η «Tsakiris ski team» με την Παναγιώτα Τσακίρη, Σεραφείμ Σαβάογλου, Μαρία Τσακίρη και Γιώργο Αλαπάνη με 58:20.

Η Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για την συμμετοχή στα Βίκος Street Relays.  «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση. Δεν είχα τρέξει ξανά, αλλά είναι δεδομένο ότι μετά την πρώτη γεύση που πήρα σήμερα στην Καβάλα θα το κάνω ξανά»..

Στα 2Χ5000μ. στις γυναίκες η Νένα Μπούσδα και η Χρύσα Ξάνθου τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 01:01:38, ενώ η μικτή ομάδα που έκοψε πρώτη την κορδέλα αποτελούνταν από τους Γιάννη Βλάχο και Κική Αρσένη με χρόνο 47:02.

Στα 2Χ5000μ. στους άνδρες, οι Σταύρος Καλαμπάκας και Παντελής Τσαλδάρης με 40:30 ήταν στην πρώτη θέση. Αμφότεροι δήλωσαν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, τονίζοντας πως: Ήταν μια απίστευτα καλή διοργάνωση και η αλήθεια ήταν ότι δεν το περιμέναμε. Τρέχουμε πολλά χρόνια σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, αλλά πρώτη φορά συμμετείχαμε στα Βίκος Street Relays και νομίζω ότι θα το ξανακάνουμε».

Ο Πάνος Σαρίδης, που είχε κερδίσει και στην περυσινή διοργάνωση της Καβάλας, ήταν πρώτος στα 10 χλμ. με χρόνο 38:17, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πολυχρόνης Μυλωνάς με χρόνο 38:57 και τρίτος ο Νίκος Τουκματσής με χρόνο  40:56.

Στα 10 χλμ. των γυναικών, πρώτη ήταν η Μιλένα Βέλκοβα με χρόνο 49:49 η Ελένη Κασάπη πήρε την 2η θέση με 54:59 και η Θωμαή Νάσκου ήταν 3η με 55:03.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑