Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 27th, 2017 | by fileto

0

Λουκέτο στο ίδρυμα ΑμεΑ Αγία Μαρίνα Καβάλας

Έβαλε λουκέτο το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα και μένουν στο δρόμο τα άτομα με ειδικά (νοητικά και κινητικά) προβλήματα που έβρισκαν εκεί στοργή και διέξοδο στην δημιουργικότητά τους.

Από χθες πλέον τελικά θα παραμείνει κλειστό το ίδρυμα μια και αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω των υπέρογκων οικονομικών υποχρεώσεων που έχει προς το ΙΚΑ αλλά και προς τους εργαζόμενους του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, όπως μας ενημέρωσε η Μαρίνα Φιλιππίδου, όμως το θέμα το εξετάζει ο Δήμος ο οποίος ακόμη δεν πήρε την τελική απόφαση αν θα το αναλάβει η όχι την δημιουργία ενός νέου ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, το οποίο θα απορροφήσει την δομή της Αγίας Μαρίνας και μάλιστα με νέο προσωπικό μια και θα γίνει εκ νέου προκήρυξη για την πρόσληψή τους.

Αυτό όμως είναι πλέον δύσκολο μια και ο καιρός έχει περάσει και δεν φτάνει ο χρόνος ώστε να δημιουργηθεί η νέα δομή και να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά (δηλαδή τον Σεπτέμβριο), μια και έχουν περάσει οι προθεσμίες.

Η δημιουργία ενός νέου ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δεν είναι μια εύκολη απόφαση λένε από την δημοτική αρχή, που τώρα πέφτει επάνω όλο το βάρος της διαχείρισης και εκφράζουν την άποψη ότι η όλη κατάσταση χρειάζεται χρόνο για να την χειριστούν διεξοδικά.

Τονίζουν δεν ότι υπάρχουν θέματα με το που θα την στεγάσουν μια και τίθενται νομικά ζητήματα για να γίνει η δομή στο ήδη υπάρχον κτήριο της Αγίας Μαρίνας στο Περιγιάλι και άλλα ανυπέρβλητα εμπόδια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑