Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 3rd, 2017 | by fileto

0

Επέκταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημιου στην Αν. Μακεδονία

Με 18 Τμήματα και 30.000 φοιτητές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) ανοίγει τα φτερά του κι αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Μέσα σε αυτή την αισιοδοξία η Καβάλα έχει θέση μια και της ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει επιτέλους μια πανεπιστημιακή σχολή η οποία μπορεί να μεγαλώσει στο μέλλον.

Ιδιαίτερα στην Καβάλα υπάρχουν κτήρια (παλιό νοσοκομείο για παράδειγμα) που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιες δομές. Αρκεί όλοι μαζί να δώσουν τον καλύτερο ευατό τους για να το πετύχουμε!

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε καλύτερες μέρες» δηλώνει ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου, ο Αθανάσιος Καραμπίνης τονίζοντας ότι “το Πανεπιστήμιο μας ανήκει σε όλη την Ανατολική Μακεδονίας και Θράκη” κληθείς να σχολιάσει την νέα Ακαδημαϊκή Διεύρυνση του Πανεπιστημίου που επιχειρείται με την Ίδρυση νέων Τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ήδη, η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη συνεδρίαση της 27ης.04.2017 μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε την σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για ίδρυση έξι νέων Τμημάτων Προπτυχιακών Σπουδών.

Όπως τονίζει ο πρύτανης: «Βλέπουμε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως ένα campus όλου του Δ.Π.Θ. με Τμήματα σε διάφορες πόλεις».

Όπως εξήγησε καιρό πριν είχε καταθέσει στο ΥΠΕΠΘ σχετικό φάκελο για την ίδρυση της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΔΠΘ, με Τμήματα: Φυσικής και Χημείας με έδρα την Καβάλα και Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα τη Δράμα. Τώρα το Δημοκρίτειο επανέρχεται προτείνοντας έξι νέα Τμήματα.

Ειδικότερα, προγραμματίζει την ενίσχυση του Δ.Π.Θ. με:

την ιατρική Σχολή με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Τμήμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Αγωγής, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Τμήμα Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, με έδρα την Ορεστιάδα,.

Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ενταγμένο στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα την Κομοτηνή.

Τμήμα Ψυχολογίας, με έδρα την Κομοτηνή.

Τμήμα Μηχανικών Πετρελαίων και Φυσικού Αερίου, ενταγμένο στην Πολυτεχνική Σχολή, με έδρα την Ξάνθη.

Στο φάκελο του Δ.Π.Θ. θα εμπεριέχεται και μια μελέτη βιωσιμότητας.

«Θα προσπαθήσουμε να μην επιβαρύνουμε τον τακτικό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κόστος της λειτουργίας με δράσεις του Πανεπιστημίου.» υπόσχεται ο πρύτανης μην παραλείποντας να τονίσει ότι σ’ αυτή την προσπάθεια καλεί σε συστράτευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν λέμε ότι θα τα κάνουμε από την μια μέρα στην άλλη. όμως το Δ.Π.Θ. πρέπει να μεγαλώσει αν θέλει να είναι ανταγωνιστικά βιώσιμο Πανεπιστήμιο στο διηνεκές. Οφείλουμε να το μεγαλώσουμε όχι να το συρρικνώσουμε».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑