Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 8th, 2017 | by fileto

0

Ημερίδα Ανάπτυξης από τον Μάκη Παπαδόπουλο

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος μας κάνει γνωστό ότι ετοιμάζει ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο LUCY.

Αναφέρει σχετικά ότι: «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει αναπτυξιακή ημερίδα για τον ρόλο των δικτύων μεταφορών και άλλων έργων υποδομών στην τοπική ανάπτυξη.

Η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 τη 2η Αναπτυξιακή Ημερίδα της, με θέμα τον ρόλο των δικτύων μεταφορών και άλλων έργων υποδομών στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Καβάλας.

Δύο χρόνια μετά από την πραγματοποίηση της 1ης Αναπτυξιακής Ημερίδας το 2015, διαπιστώνουμε με προβληματισμό τα εξής:

Ο τόπος μας, η Καβάλα και οι Φίλιπποι, παραμένει αντιμέτωπος με ανησυχητικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων μεταφορών και άλλων υποδομών, που θα έχουν καθοριστικό θετικό αντίκτυπο στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης: σιδηροδρομική σύνδεση Ν. Καρβάλης με Τοξότες Ξάνθης, Περιμετρική οδός Καβάλας, οδικός άξονας Ε61 με Δράμα και Σέρρες, ολοκλήρωση των έργων στο εμπορικό λιμάνι Καβάλας και νέος σχεδιασμός για επιβατικό και εμπορικό λιμάνι Καβάλας, συμβολή του Αεροδρομίου Καβάλας στην ανάπτυξη της Καβάλας ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών, και άλλα.

Η διεκδίκηση των μεγάλων έργων μεταφορών και άλλων αναπτυξιακών υποδομών παραμένει αναιμική και αδύναμη.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ούτε συγκεκριμένη στρατηγική και συγκεκριμένο σχέδιο για τη διεκδίκηση των έργων αυτών αλλά και για την αξιοποίησή τους προς όφελος της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης. Δεν έχει προωθήσει τις δικές του πρωτοβουλίες ούτε έχει κινητοποιήσει ολόκληρη την τοπική κοινωνία για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Τα οφέλη από την προώθηση των μεγάλων έργων μεταφορών και άλλων υποδομών στην περιοχή μας ούτε προβάλλονται συστηματικά ούτε εξηγούνται σωστά στους πολίτες, με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να μην γνωρίζουν τη συμβολή των έργων αυτών στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, νέων εσόδων και νέων θέσεων εργασίας για τον τόπο μας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές, με γνώση σε θέματα σχετικά με έργα μεταφορών και υποδομών στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα παρουσιάσουν τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο προκλήσεων και ευκαιριών που επηρεάζουν την πορεία τους.

Παρεμβάσεις και τοποθετήσεις θα γίνουν από εκπροσώπους τοπικών φορέων αλλά και κρατικών οργανισμών που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση έργων μεταφορών και υποδομών στην περιοχή μας».

 

Η ημερίδα όπως προαναφέραμε θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο LUCY.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑