Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 16th, 2017 | by fileto

0

Πόλεμο άνοιξε ο διαγωνισμός για τα κουνούπια στην ΠΑΜ-Θ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της 3ετίας 2016-2019 ύψους 7.3 εκατ. ευρώ!!!

Συγκεκριμένα, μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Κομοτηνής κατέθεσε ο ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ελικοπτέρων με την επωνυμία Airl Δημήτρης Πρέντζας που εδρεύει στο Πειραιά, καταγγέλλοντας ως φωτογραφικό τον διαγωνισμό που δόθηκε για από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στην ίδια εταιρεία που δόθηκε και τα προηγούμενα χρόνια με έκπτωση μόλις 2%

Yπεύθυνος του διαγωνισμού ήταν ο Περιφερειακός σύμβουλος Δράμας κ. Κινατζίδης Κωνσταντίνος, ενώ παρά τις βροντές του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (σ.σ. Πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς)! Στην μήνυση που κατέθεσε κατά 15 ατόμων συνολικά ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Πιο αναλυτικά: Την ώρα που οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιφέρεια ΑΜΘ έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου, μια επιστολή-καταγγελία δίνει μια νέα διάσταση στη διαδικασία του διαγωνισμού για την επιλογή του εργολάβου που θα πραγματοποιεί τους ψεκασμούς από φέτος ως και το 2019.

Ήδη οι πληροφορίες μας αναφέρουν οτι κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και μήνυση κατά  15 συνολικά ατόμων της Περιφέρειας απο τον καταγγέλλοντα με δικηγόρο τον Στέργιο Γιαλάογλου. Μεταξύ αυτών που μηνύθηκαν είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο διευθυντής του υγιειονομικού κλπ ενώ η μήνυση στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου.

Η καταγγελία προέρχεται από τον Δημήτρη Πρέντζα, ιδιοκτήτη μιας ατομικής επιχείρησης εκμετάλλευσης ελικοπτέρων με την επωνυμία Air1, που εδρεύει στον Πειραιά και είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Τα όσα διαπίστωσε στη διάρκεια του διαγωνισμού (και τα οποία αναφέρει ήδη και στη προσφυγή του στον Εισαγγελέα Εφετών Ροδόπης) καταγράφονται ως εξής:

Στα πλαίσια του από αέρος έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, βάσει διακήρυξης της Π.Α.Μ.Θ. που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την χρονική περίοδο των ετών 2017 έως 2019, αποφάσισα ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης εκμετάλλευσης ελικοπτέρων, να διεκδικήσω το έργο.

Με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι η διακήρυξη περιείχε συγκεκριμένους όρους που φωτογράφιζαν συγκεκριμένο υποψήφιο και κατ’ αποτέλεσμα δημιουργούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων με άμεση συνέπεια την βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα  για πρώτη φορά όρος στην διακήρυξη που απαιτεί οι υποψήφιοι Ανάδοχοι να έχουν συγκεκριμένη εμπειρία σε αεροψεκασμούς με ελικόπτερα με χρονικά αλλά και ποσοτικά όρια για την απόδειξη της εμπειρίας κατά τρόπο που αποκλείει αδικαιολόγητα υποψηφίους αναδόχους και ευνοεί μόνο έναν. Αξιοσημείωτο, πρωτοφανές και παράδοξο είναι ότι το ποιοτικό χαρακτηριστικό της εμπειρίας σε αεροψεκασμούς φέρεται να συνδέεται με το αριθμητικό χαρακτηριστικό της ποσότητας των στρεμμάτων της διακήρυξης, δηλαδή η διακήρυξη επιτάσσει την απόδειξη εμπειρίας σε αεροψεκασμό προνυμφοκτονίας σε 286.000 στρέμματα και αεροψεκασμό ακμαιοκτονίας σε 300.000 στρέμματα. Όμως, κατά τα απαιτούμενα της διακήρυξης, αποκλείονται από αυτήν, οι υποψήφιοι ανάδοχοι που έχουν εμπειρία σε αεροψεκασμό εντός της προηγούμενης τριετίας, αλλά σε λιγότερα στρέμματα αυτών που επιτάσσει η διακήρυξη, καθώς και όσοι έχουν εμπειρία σε αεροψεκασμό περισσότερων στρεμμάτων από αυτών της διακήρυξης, πλην όμως δεν διαθέτουν εμπειρία εντός της προηγούμενης τριετίας.

Μάλιστα με το δεδομένο ότι οι μεγάλες εστίες συγκέντρωσης κουνουπιών στην Ελλάδα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία (Σέρρες, Καβάλα, Έβρος), άρα ο εν λόγω όρος της διακήρυξης ουσιαστικά πριμοδοτεί (φωτογραφίζει) ίσως και κατ’ αποκλειστικότητα τους επιτυχόντες αναδόχους ή ανάδοχο της προηγούμενης τριετίας στο έργο καταπολέμησης κουνουπιών από αέρος των διακηρύξεων των δύο περιφερειών, της Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των ετών από 2014 έως 2016, που είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα, αυτής της έκτασης. Συνεπώς με δεδομένο ότι την προηγούμενη τριετία, τα έργα των δύο αυτών μεγαλύτερων περιφερειών, τα ανέλαβε ένας συγκεκριμένος υποψήφιος, γίνεται αμέσως κατανοητό ότι ο συγκεκριμένος όρος είναι τουλάχιστον ύποπτος, αφού μόνος ο συγκεκριμένος υποψήφιος πληρούσε αυτόν τον όρο. Θα ήθελα να επισημάνω ότι με την ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενη προσθήκη (μεταξύ άλλων ομοίως αμφισβητήσιμων) και τον αποκλεισμό με συγκεκαλυμμένο και όχι επί τη βάσει ουσιαστικών κριτηρίων, υποψηφίων αναδόχων, κινδύνευε το εν λόγω έργο να κατακυρωθεί και να συνεχίσει να κατακυρώνεται σε μόνιμη βάση στο ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο «κατάφερε» να δημιουργήσει αυτήν την εμπειρία σε μεγάλη στρεμματική έκταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις οικονομικές προσφορές των λοιπών υποψηφίων αναδόχων οι οποίες ουδέποτε θα φτάσουν στο στάδιο να ανοιχθούν, αφού οι εν λόγω υποψήφιοι θα έχουν αποκλεισθεί ήδη από το στάδιο της τεχνικής προσφοράς.

Επιπλέον μόνο για φέτος, αυξήθηκε χωρίς λόγο το προαπαιτούμενο να κατέχει ο υποψήφιος ανάδοχος αντί δύο ελικόπτερα όπως προέβλεπαν οι προηγούμενες διακηρύξεις, τέσσερα (αλήθεια γιατί όχι πέντε ή έξι, ή δέκα;).

Όλως τυχαίως, πάλι μόνο ένας υποψήφιος είχε τέτοια επάρκεια (τεσσάρων ελικοπτέρων)! Ο ίδιος που πήρε τα έργα σε Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Θράκη, στις δύο δηλαδή μεγάλες περιφέρειες της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια, που δημοπρατούν ανάλογα έργα. Γίνεται έτσι σαφέστατα αντιληπτό, ή τουλάχιστον δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες ότι παγιώνεται ατύπως η δημιουργία ενός τεχνητού μονοπωλίου, η οποία σαφώς και δεν ευνοεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και βάλλει κατά του λεγόμενου δημόσιου συμφέροντος. Στην τρέχουσα διακήρυξη, που το έργο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, προϋπολογισθείσας δαπάνης με Φ.Π.Α. 7.239.456,00 ευρώ, το γεγονός ότι εκ του τρόπου σύνταξης κι ερμηνείας των όρων της Διακήρυξης αποκλείονται παράνομα και καταχρηστικά (έναντι λίγων ή και ενός) υποψήφιοι Ανάδοχοι, προκάλεσε βλάβη στα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου αφού έτσι, αντί να πλειοδοτήσουν πολλοί, πλειοδοτεί ένας (ο μοναδικός στην Ελλάδα με αυτήν την στρεμματική εμπειρία) με αποτέλεσμα να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο οι οικονομικές προσφορές και διαχρονικά να μην λαμβάνουν χώρα εκπτώσεις.

Το γεγονός αυτό καταστρατηγεί το μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης που θέτει η ίδια η διακήρυξη και είναι «Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά (χαμηλότερη τιμή)». Το τελικό αποτέλεσμα ποιο ήταν; Μόνος ένας υποψήφιος έφθασε μέχρι το σημείο του ανοίγματος της οικονομικής προσφοράς, αφού μόνο αυτός πληρούσε αυτήν την προϋπόθεση και έδωσε έκπτωση ποσοστού 2 % (!) περίπου.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους εμπνευστές αυτής της ιδέας! Νέα ήθη ή παλαιά σε επανάληψη; Το μήνυμα λοιπόν ελήφθη από εμάς και από όποιον άλλον επιθυμούσε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό να μην χώνουμε την μύτη μας εκεί που δεν πρέπει.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ!

Μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης δήλωσε ότι από την αρχή είχε καταγγείλει όλους τους διαγωνισμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ υπενθύμισε ότι ενώ επί θητείας Γιαννακίδη έπαιρναν εκπτώσεις 17-20% από τον ίδιο ανάδοχο, από τη στιγμή που άλλαξε η διοίκηση, οι εκπτώσεις αυτές ήταν μηδενικές στην αρχή, ενώ ο ανάδοχος με τους φωτογραφικούς όρους που υπήρχαν στον διαγωνισμό, πήρε το έργο προϋπολογισμού 7.3% με μόλις έκπτωση 2%

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ:

Π. Παπαδόπουλος: Κύριε Καραλίδη τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό του έργου καταπολέμησης Κουνουπιών; Γιατί εσείς τον κληρονομήσατε στη σημερινή διοίκηση τον ανάδοχο…

Φώτης Καραλίδης: «Επί Γιαννακίδη- Καραλίδη έγινε ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός. Έτυχε τον πήρε και τον εναέριο ψεκασμό και τον επίγειο διότι ήταν ενιαία η διαγωνιστική διαδικασία ο κος Χασκόπουλος και μάλιστα ήτανε τότε για 1 χρόνο και μετά για 2 και τον πήρε με κάποια σοβαρή έκπτωση γύρω στο 17-20%, δεν ενθυμούμαι γιατί δεν ήμουν στα αντίστοιχα όργανα, αλλά περίπου εκεί και με πολύ μικρότερους προϋπολογισμούς. Σήμερα λοιπόν έχουμε 2 διαγωνιστικές διαδικασίες με τη διοίκηση πριν του Γιώργου Παυλίδη και με του κ. Χρήστου Μέτιου σήμερα. Η προηγούμενη που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και αφορούσε τα έτη 2015-2016 δόθηκε ουσιαστικά με μηδενικές εκπτώσεις για τα επίγεια όπου και εκεί υπήρξε κατάτμηση της διαγωνιστικής διαδικασίας και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν ελέγχθηκε από την Επιτροπή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης λόγω παρέλευσης του χρόνου που απαιτείται για να ελεγχθεί. Ένα σημείο!

Ερχόμαστε λοιπόν στην σημερινή διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα από 15 Δεκεμβρίου του 2016 και με την 916 απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει τους όρους δημοπράτησης του νέου διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών που είναι τριετίας προϋπολογισμού 7,2 εκατομμυρίων ευρώ για τα 3 χρόνια η επίγεια και η εναέρια και η Οικονομική Επιτροπή με 6 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό εγκρίνει τους όρους που εμείς ως αντιπολίτευση καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε τότε σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, ότι ο διαγωνισμός δημιουργεί έλλειψη ανταγωνιστικότητας διότι πρώτον κάνει κατάτμηση στα επίγεια, και αναφέρθηκα πριν σε αυτό, δεύτερον βάζει όρους οι οποίοι ουσιαστικά θα αποκλείσουν αναδόχους για να έρθουν να συμμετέχουν και ευνοούν τον υφιστάμενο ανάδοχο της καταπολέμησης των κουνουπιών, διότι ζητούσε προϋπηρεσία την τελευταία τριετία.

Και ρωτώ εγώ: Όταν την τελευταία τετραετία- πενταετία τα έχει ο ίδιος ανάδοχος και μάλιστα έχει και της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, άρα λοιπόν την τελευταία τριετία πως θα γίνει προϋπηρεσία από κάποιον άλλον ανάδοχο;».

Πάνος Παπαδόπουλος: Αυτό είναι ένα ερώτημα. Να μας το πείτε εσείς. Και βάζουν και ελικόπτερα. Πρέπει λέει να έχεις 4 ελικόπτερα για να πάρεις το έργο.

Φώτης Καραλίδης: «Αυτά τα ερωτήματα τα έθεσα μέσα στην Οικονομική Επιτροπή και δυστυχώς επειδή δεν πήρα συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτό καταψηφίσαμε. Δεύτερον όπως είπατε για τα ελικόπτερα, έβαλαν αυθαίρετα ένα νούμερο, να διαθέτει 4 ελικόπτερα και μας εξηγήθηκε αυτό, για να γίνει ταχύτερη η εναέρια καταπολέμηση. Και ρώτησα εγώ: Είναι εύλογο να μπουν περισσότερα ελικόπτερα γιατί δεν μπαίνουν 5 ελικόπτερα, όσοι είναι και οι νομοί της Περιφέρειας μας για να έχουμε ακόμη πιο ταχύτερη καταπολέμηση και μπαίνει το αυθαίρετο 4».

Πάνος Παπαδόπουλος: Γιατί 4 έχει ο συγκεκριμένος εργολάβος.

Φώτης Καραλίδης: «Γιατί δεν μπαίνουν 10; Άρα λοιπόν είναι μια διάταξη η οποία θεωρήσαμε ότι ήταν αυθαίρετη. Πέραν αυτού που σας είπα με το ζήτημα της προϋπηρεσίας, για αυτούς τους βασικούς λόγους και τις επίγειες κατατμήσεις, εμείς λοιπόν δεν ψηφίσαμε τους όρους, τους είπαμε τότε από τον Δεκέμβριο ότι η τακτική που ακολουθείται θα οδηγήσει σε μικρή συμμετοχή υποψηφίων και δεν δίνει τη δυνατότητα στα επίγεια, στις 4-5 εταιρείες που υπάρχουν στην περιοχή, να μοιράσουν τη δουλειά, με αποτέλεσμα θα πετύχετε ελάχιστες εκπτώσεις! Δικαιωθήκαμε στις 12/4 την Μεγάλη Τετάρτη όταν ανοίχτηκαν τελικά οι προσφορές για τα κουνούπια όπου για μεν την περιοχή της Δράμας η έκπτωση ήταν 12% και το ποσό 199.000 με αρχικό προϋπολογισμό 227.000. Γιατί όμως εκεί ήταν 12; Γιατί εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά και μια εταιρεία από τα Γιαννιτσά και κατά συνέπεια τους χάλασε την κατανομή και έπρεπε να δοθεί η έκπτωση. Πάμε λοιπόν στο νομό Καβάλας όπου ουσιαστικά έμεινε ένας ανάδοχος όπου έδωσε το εξωφρενικό ποσό 1%, 510.000 ευρώ. Για την Ξάνθη ένας ανάδοχος 2% η έκπτωση, για την Ροδόπη ένας ανάδοχος 2 % η έκπτωση, για τον Έβρο ένας ανάδοχος 0,9% η έκπτωση. Κι έρχομαι τώρα και στην εναέρια όπου το ποσό ήτανε προϋπολογισμού 2.953.000, χονδρικά 3.000.000 χωρίς τον ΦΠΑ και δόθηκε έκπτωση 2,3% . Άρα λοιπόν η μέση έκπτωση που δόθηκε για την κουνουποκτονία είναι περίπου 2% για ένα ποσό πάνω των 7 εκατομμυρίων περιλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Εμείς λοιπόν αυτά όλα τα είπαμε. Είχαμε αναφερθεί ξανά στη συνεδρίαση  στις 12/4 και τους θυμίσαμε τι είπαμε στην Οικονομική Επιτροπή που είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, ότι δημιουργεί έλλειψη ανταγωνισμού, ότι θα έχετε ελάχιστους αναδόχους, ότι οι εκπτώσεις θα είναι από μηδενικές έως ανύπαρκτες. Να το! Μας δικαιώνει το 1%, το 2%, και έτσι λοιπόν φτάσαμε σε αυτό το σημείο, και φυσικά εμείς ως αντιπολίτευση δεν ψηφίσαμε, και καταψηφίσαμε στο σύνολο της την κατοχύρωση του διαγωνισμού. Πέραν αυτού προέκυψε όπως μας αναφέρατε εσείς η μηνυτήρια αναφορά και κάποιου δελτίου τύπου που κάνατε αναφορά, από κάποια εταιρεία που έχει ελικόπτερα και προχώρησε, έχοντος το έννομο δικαίωμα ότι τον αποκλείσανε αυθαίρετα στην κατεύθυνση αυτή, να δικαιωθεί μέσα από την δικαστική διαμάχη».

Πάνος Παπαδόπουλος: Ερώτημα πρώτον: Πως είναι δυνατόν επί Γιαννακίδη- Καραλίδη η Περιφέρεια να έπαιρνε και μια έκπτωση 17-20% που ήταν και μικρότερο το ποσόν και επί Παυλίδη μετά μηδενικές εκπτώσεις και τώρα 2%.  Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό;

Φώτης Καραλίδης: «Μα δεν μπορούμε να δώσουμε λογική εξήγηση και γι’ αυτό το καταψηφίσαμε».

Πάνος Παπαδόπουλος: Μήπως τότε είχατε άλλο στυλ διαγωνισμού και υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και γι’ αυτό πήγε στο 17-20%;

Φώτης Καραλίδης: « Υπήρχανε περισσότεροι του ενός διαγωνιζόμενοι».

Πάνος Παπαδόπουλος: Και που πήγαν μετά οι άλλοι στην πορεία;

Φώτης Καραλίδης: «Και τότε επειδή η εναέρια και η επίγεια ήτανε ενιαίος διαγωνισμός, εκεί ήταν εκ των πραγμάτων περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Τώρα αφού χώρισαν την επίγεια και την εναέρια, και αφού χώρισαν κατά νομό την επίγεια, είναι λογικό ότι οι εταιρείες θα συνεννοηθούν, πολύ απλό, τα συμφέροντα τους εξυπηρετούν…»

Πάνος Παπαδόπουλος: Μα τι να συνεννοηθούν; Ο άνθρωπος πήγε στον εισαγγελέα!

Φώτης Καραλίδης: «Αυτό ακριβώς. Άρα λοιπόν θα πρέπει να μείνουμε σε αναμονή αυτής της εξέλιξης.

Πάνος Παπαδόπουλος: Εσείς τώρα στην Οικονομική Επιτροπή τα λέτε αυτά; Τα λέτε στον πρόεδρο κο Πέτροβιτς; Τα λέτε στα μέλη; Κινδυνεύετε να πάτε κατηγορούμενοι!

Φώτης Καραλίδης: « Βεβαίως. Εμείς τους τα είπαμε και είναι καταχωρημένα στα πρακτικά».

Πάνος Παπαδόπουλος: Εσείς λέτε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 που δόθηκε η πρώτη δουλειά, ούτε η Αποκεντρωμένη δεν είχε έγκριση.

Φώτης Καραλίδης: «Δεν έκανε έλεγχο και πήγε αρχείο ο έλεγχος νομιμότητας διότι δεν έγινε στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα των 40 ημερών».

Πάνος Παπαδόπουλος: Για ποιον λόγο δεν έγινε έλεγχος;

Φώτης Καραλίδης: «Διότι σας είπα αυτός είναι ο λόγος της Αποκεντρωμένης όταν δεν προλαβαίνει, την πάει αρχείο μια υπόθεση και δεν ελέγχεται…»

Πάνος Παπαδόπουλος: Έτσι όμως τη γλυτώνει αυτός που την κάνει την «ιστορία»…

Φώτης Καραλίδης: «Και θεωρείται θετική. Πέραν αυτού οδηγήθηκαν στο ελεγκτικό συνέδριο και θεωρούν οι κύριοι της τότε διοίκησης ότι ελέγχθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο, άρα όλα έχουν καλώς. Αλλά το ελεγκτικό συνέδριο δεν μπαίνει όμως στην ουσία».

Πάνος Παπαδόπουλος: Πάντως εδώ το χρήμα είναι πολύ!

Φώτης Καραλίδης: «Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας και για αυτό τον λόγο εμείς και τα καταγγείλαμε και τα καταψηφίσαμε. Την ίδια μέρα δε της Μεγάλης Τετάρτης επειδή έτυχε να είναι εκεί το κανάλι της Κομοτηνής, έχω δώσει σχετική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό τηλεφωνικά…»…

Πάνος Παπαδόπουλος : Εδώ εμπλέκονται και 2 ονόματα. Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, και ένας της Δράμας. Τους οποίους αποφεύγετε να πείτε!

Φώτης Καραλίδης: «Δεν είναι θέμα δικό μου να πω. Δεν ερωτήθηκα. Ο κος Σωτήρης Παπαδόπουλος ήταν εντεταλμένος σύμβουλος από τον κο Παυλίδη ορισθείς και αφορούσε τη δική του θητεία μέχρι να φτάσει ο διαγωνισμός στις 15 Δεκεμβρίου και ο κος Κινατζίδης ήτανε ο εντεταλμένος σύμβουλος της καταπολέμησης των κουνουπιών με το άνοιγμα των προσφορών που ήτανε από τη νέα περίοδο…»…

Πάνος Παπαδόπουλος: Σας έκανα ένα απλό ερώτημα και δεν απαντάτε! Πως είναι δυνατόν επί Γιαννακίδη- Καραλίδη που ήτανε  και μικρότερο το ποσό και ήτανε και εναέριες και επίγειες μαζί είχαμε εκπτώσεις 17-20% και τώρα δεν είχαμε καμία έκπτωση;

Φώτης Καραλίδης: «Πολύ απλό! Εκεί δημιουργήθηκε ανταγωνιστική διάθεση και κατά συνέπεια υπήρξανε εκπτώσεις. Σήμερα όταν είσαι ένας και μοναδικός για την εναέρια, ένας και μοναδικός για την επίγεια καταπολέμηση στην Ξάνθη, τι έκπτωση θα δώσεις όταν είσαι μόνος σου;…»…

Πάνος Παπαδόπουλος: Είστε σίγουρος ότι τα είπατε στην Οικονομική Επιτροπή;

Φώτης Καραλίδης: «Υπάρχουν στα πρακτικά κε Παπαδόπουλε και τα πρακτικά είναι και μαγνητοφωνημένα και χειρόγραφα. Εγώ πάντως στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Μεγάλης Τετάρτης τους είπα ότι με την υπερψήφιση των 6 μελών της Διοίκησης, να αναλάβουν και τις ευθύνες για το δημόσιο συμφέρον και για το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Πάνος Παπαδόπουλος: Οι πληροφορίες μου λένε ότι την Παρασκευή με τον Γιαλάογλου άλλος ενδιαφερόμενος έκανε μηνυτήριο αναφορά.

Φώτης Καραλίδης: «Δεν το ξέρω».

Πάνος Παπαδόπουλος: Θα μπλέξετε άσχημα. Εσείς ψηφίσατε τελικά;

Φώτης Καραλίδης: «Όχι».

Πάνος Παπαδόπουλος: Αποχωρήσατε από την Οικονομική Επιτροπή;

Φώτης Καραλίδης: «Όχι σε κάποια φάση ήμασταν σε 1 από τις 4 όπου εκφράσαμε διαφωνία».

Πάνος Παπαδόπουλος: Ποιος ήταν πρόεδρος εκεί;

Φώτης Καραλίδης: «Ο κος Πέτροβιτς ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου». Είναι αναπληρωτής περιφερειάρχης».

Πάνος Παπαδόπουλος: Από 17-20% και να πηγαίνει στο 0%;  Δεν ανησυχεί ο Μέτιος;

Φώτης Καραλίδης: «Αν προκύψει δικαστική διερεύνηση και πάρει άλλο δρόμο…»

Πάνος Παπαδόπουλος: Εδώ χάνονται χρήματα για την Περιφέρεια δεν προβληματίζεστε;

Φώτης Καραλίδης: « Τα είπαμε. Από κει και πέρα τι πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε «όπλα να σκοτώσουμε» αυτούς που δεν μας ακούνε;

 

ΠΗΓΗ: ΜΑΧΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑