Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 25th, 2017 | by fileto

0

Δελφινάριο θα γίνει το παλιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης;

Αλλάζει μορφή, επιτέλους, το εγκαταλελειμμένο επί πολλά έτη Παλιό Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Ο χώρος που είχει εγκαταλειφθεί και αφεθεί στην τύχη του και ρήμαζε μέρα με την ημέρα θα μετατραπεί σε αναψυκτήριο.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη, σύμφωνα με την οποία θα διατηρηθεί η μικρή πισίνα για τα ΑμεΑ και η μεγάλη για ψυχαγωγικούς λόγους όσων θα πηγαίνουν να πιουν τον καφέ τους στο αναψυκτήριο.

Επίσης το στέγαστρο του σημερινού κολυμβητηρίου θα κατεδαφιστεί πλήρως.

Το καινούριο αναψυκτήριο λοιπόν, της πόλης θα δοθεί σε ιδιώτη έπειτα από διαγωνισμό.

Πάντως η Δημοτική Αρχή είναι πρόθυμη να ακούσει κι άλλες προτάσεις για το χώρο, είτε από πολίτες είτε από άλλες παρατάξεις, μιας και στην περιοχή υπάρχουν ήδη αναψυκτήρια.

Αργότερα σήμερα έστειλε το παρακάτω σχετικό δελτίο τύπου:

Θέμα: Σχετικά με την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου

Προς άρση των όποιων παρερμηνεύσεων σχετικά με την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει και αξιοποιήσει την εν λόγω εγκατάσταση με τρόπο ώστε το νέο αυτό σύνολο να αποτελέσει ένα σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό (μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή) αλλά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού η μικρή κολυμβητική δεξαμενή θα προορίζεται για αυτή την κοινωνική ομάδα.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η παρούσα κτιριακή υποδομή του παλαιού κολυμβητηρίου θα κατεδαφιστεί, πλην των προαναφερθέντων κολυμβητικών δεξαμενών καθώς και του λεβητοστασίου. Επιπλέον, περιμετρικά των υφισταμένων δεξαμενών πρόκειται να αναγερθούν νέες κτιριακές υποδομές, όπως αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, ιατρείο και αναψυκτήριο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑