Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 1st, 2017 | by fileto

0

Τζάμπα η κινητοποίηση στα διόδια της Μέστης

Διαχείριση ήττας κάνουν αύριο Παρασκευή οι θεσμικοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και των νομών Ροδόπης και Έβρου καθώς αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 12:00, να δώσουν ραντεβού στα διόδια της Μέστης (που ήδη κατασκευάζονται με γοργους ρυθμούς) και να διαμαρτυρηθούν για την λειτουργία τους η οποία θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο.

Τραγική η εικόνα των αντιπεριφερειαρχών Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη που χθες έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για την κινητοποίηση η οποία έρχεται δύο 24ωρα μετά από αυτή της Καβάλας, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι μια διαμαρτυρία με τουφεκιές στον αέρα!

 

Κλείνουν επί δίωρο τις δημόσιες υπηρεσίες προπαραμονή Αγίου Πνεύματος

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της χθες Πέμπτη 1η Ιουνίου, ύστερα από αίτημα του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Γ. αποφάσισε να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ του νομού Ροδόπης την Παρασκευή 2 Ιουνίου από τις 11.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της νέας κατασκευής διοδίων μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, περιοχή Μέστης.

Παρασκευή και κλειστές οι υπηρεσίες λόγω κινητοποιήσεων με του Αγίου Πνεύματος μπροστά; Καϊμάκι!

 

Μοιραία πρόσωπα Πέτροβιτς – Τσαλικίδης – Λαμπάκης!

Το σκεπτικό της απόφασης εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ως εξής: “Στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πήραμε συγκεκριμένες θέσεις και τις διατυπώσαμε σε ένα έγγραφο ψήφισμα. Το ψήφισμα, το οποίο συνυπέγραψε η πλειοψηφία του περιφερειακού, εκπρόσωποι δημάρχων μέσω της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής, έγινε προκειμένου να εκφράσουμε την εναντίωσή μας στην κατασκευή διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Αφορμή αποτέλεσαν τα διόδια της Μέστης παρόλα αυτά, μετά την αποστολή του εγγράφου στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υποδομών και στην Εγνατία Οδό ΑΕ, αυτό δεν απαντήθηκε σε κανένα σημείο του. Γι’ αυτό, σε κοινή συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βαγγέλη Λαμπάκη, αποφασίσαμε μια παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο κατασκευής των διοδίων. Αν δεν εισακουστούμε, μετά θα αποφασίσουμε και τις επόμενες ενέργειες”.

Σε αυτή την κίνηση συμμετέχει και η Ροδόπη, με το πρώτο “όχι” στα διόδια να έρχεται από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, ο οποίος εξηγεί πως “δηλώνουμε απερίφραστα την αντίδρασή μας”, κι αναδεικνύει πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλους: “Το θέμα μας αφορά όλους στην περιφέρεια, πέρα από χρώματα, κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία στιγματίζει αναπτυξιακά την περιοχή μας και διχάζει τους πολίτες και καταστρέφει την οικονομία της περιοχής μας. Μάλιστα, αποφάσισαν πως τα διόδια θα επεκταθούν και σε άλλους σταθμούς εντός της περιφέρειας. Γι’ αυτό  προβαίνουμε σε ενιαίες, από κοινού, κινητοποιήσεις με την ΠΕΔ”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ζητά ευρεία συμμετοχή θεσμικών και παραγωγικών φορέων. “Καλούμε όλους τους φορείς να συμμετάσχουν σε μια κινητοποίηση, η οποία θα είναι συμβολική και θα μεταφέρει την ανησυχία και τους προβληματισμούς της κοινωνίας μας, σε αυτή την κίνηση”, δήλωσε, ενώ διευκρίνισε πως η διαμαρτυρία δεν θα περιλαμβάνει κλείσιμο δρόμων αλλά απλή παράσταση διαμαρτυρίας. “Δεν θέλουμε να θεωρηθούμε ως το κίνημα δεν πληρώνω και δεν θέλουμε να προκαλέσουμε πρόβλημα στους συμπολίτες μας με κλείσιμο δρόμου. Γι’ αυτό, θα είμαστε στο συγκεκριμένο σημείο, για να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας συμβολικά”.

Υπενθυμίζουμε πως στον σχεδιασμό της Εγνατίας είναι η ανέγερση διοδίων σε Μέστη, Καβάλα, Ασπροβάλτα, Κήπους. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, στην Καβάλα προέβησαν σε αποκλεισμό και των δυο ρευμάτων της Εγνατίας Οδού, για είκοσι λεπτά, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους.

Οι αντιδράσεις άργησαν, όμως ξεκινούν. Δύσκολα, όμως, θα επιφέρουν τα θεμιτά αποτελέσματα».

Η ΚΥΑ που υπογράφηκε μετά από την γνωστή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο η Εγνατία Οδός εκπροσωπήθηκε από τοπικό της στέλεχος τα λέει όλα: Τα διόδια θα λειτουργήσουν όσο και να χτυπιόμαστε εμείς!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑