Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 6th, 2017 | by fileto

0

Κοινό μέτωπο από την Καβάλα οι δήμαρχοι των διοδίων

Με μια πρόσκληση η οποία είναι και κατεπείγουσα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα καλεί στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης μας τους δημάρχους των δήμων από τους οποίους περνά η Εγνατία Οδός και θα κατασκευαστούν τα νέα διόδια ώστε να διατρανώσουν τη θέση τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης με τα οποία θα στηθούν μια πλειάδα διοδίων που θα δημιουργήσουν προβλήματα στους παράπλευρους οικισμούς και τις οδικές αρτηρίες τους.

Η κ. Τσανάκα πιστεύει ότι ένα μέτωπο δημάρχων κατά των διοδίων ίσως σταθεί εμπόδιο στην δημιουργία τους, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει στην παρούσα φάση ανέφικτο εφόσον οι κυβερνητικοί βουλευτές μιλούν για …μνημονιακή υποχρέωση την οποία και ψήφισαν.

Ήδη τρέχει το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ΚΥΑ που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Χρήστου Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων, καθώς η προθεσμία για τη λειτουργία όλων των νέων σταθμών (και των πλευρικών) είναι η 1η Νοεμβρίου 2017.

Ήδη απογοήτευση και απελπισία είναι η επικρατούσα αίσθηση τόσο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε κυβερνητικούς παράγοντες που έχουν να δώσουν λόγο στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες αποκυρρήσουν την λειτουργία των διοδίων για πολλούς λόγους.

Πάντως το πρώτο τηλεφώνημα το έκανε η δήμαρχος Καβάλας στον δήμαρχο Κοζάνης ο οποίος και αποδέχθηκε την πρότασή της και θα είναι σήμερα στην Καβάλα με άλλους δημάρχους από τον Έβρο μέχρι και την Ηγουμενίτσα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑