Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 7th, 2017 | by fileto

0

Συνεχίζουν οι απατεώνες δήθεν ΔΕΗτζηδες να κλέβουν γέροντες στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν την 5-6-2017 και 16-5-2017, σε χωριά της Καβάλας.

Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του 38χρονου.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, την 5-6-2017 το πρωί, οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μετέβησαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής, στο Ελαιοχώρι Καβάλας και προφασιζόμενοι «έλεγχο» βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, την έπεισαν να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, την 16-5-21017, οι δράστες μετέβησαν στην οικία 86χρονης ημεδαπής, στα Αμισιανά Καβάλας, όπου ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑