Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 8th, 2017 | by fileto

0

Κοπελούζος και Λιβανός στην Αλεξανδρούπολη για τον LNG

Την πόλη της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν χθες δύο από τους μεγαλύτερους ελληνικούς κολοσσούς. Πρόκειται για τον ισχυρό επιχειρηματία της ενέργειας Δημήτρη Κοπελούζο της Gastrade Α.Ε. και τον πανίσχυρο Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανό της GasLog Ltd.

Οι δύο ισχυροί άνδρες συναντήθηκαν με θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης και φορείς ενώ η παρουσία τους υποδηλώνει μια σειρά εξελίξεων για τον LNG ενώ από τις εξελίξεις αυτές συμπεριλαμβάνονται τόσο το λιμάνι όσο και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Κοπελούζος και Λιβανός συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη ενώ επισκέφθηκαν και το λιμένα Αλεξανδρούπολης όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ κ. Χρήστο Δούκα. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης,ο Αερολιμενάρχης του αεροδρομίου “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” κ. Στέλιος Ζαντανίδης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Το e-evros.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς όπου μας δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή παρουσία των κυρίων Λιβανού και Κοπελούζου στον  Έβρο, υποδηλώνει το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους, για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού επιχειρηματικού σχεδίου κατασκευής και αξιοποίησης του υπεράκτιου πλωτού σταθμού υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Εμείς ως περιφέρεια στηρίζουμε κάθε σοβαρή επιχειρηματική πρωτοβουλία, που έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, στο ευρύτερο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον».

Τη σημασία της επίσκεψης αυτής τόνισε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΟΕΕΘ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ:

«Η παρουσία των Peter Livanos της Gaslog & Ceres και Δημήτριου Κοπελούζου της Gastrade μαζί με τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη των ανωτέρω εταιριών σηματοδοτεί μία σειρά από εξελίξεις στο κομμάτι του LNG και του Alexandroupolis FSRU ικανές να καταστήσουν την Αλεξανδρούπολη σε παγκόσμιο ενεργειακό hub! Στις εξελίξεις αυτές συμπεριμβάνονται τόσο το λιμάνι (“…part of the process”) όσο και το αεροδρόμιο. Υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μεν, αισιοδοξούμε δε».

Η GasLog Ltd και Gastrade Α.Ε. ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την τοποθέτηση πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό το project σηματοδοτεί και την επίσημη είσοδο του κ. Λιβανού στον κλάδο των FSRUs, έναν τομέα με τον οποίο εδώ και αρκετό καιρό επιθυμούσε να ασχοληθεί ενεργά.Έτσι, μέσω μιας θυγατρικής της, η ναυτιλιακή  GasLog – με την εξαγορά ενός ποσοστού της τάξεως του 20% – γίνεται μέτοχος στον όμιλο ενέργειας Gastrade Α.Ε.

Μετά τις συναντήσεις παρέθεσαν γεύμα οι τοπικές αρχές στο οποίο παρευρέθηκαν οι δύο ισχυροί άνδρες Κοπελούζος και Λιβανός καθώς και ο Περιφερειάρχης Έβρου κ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και ΟΕΕΘ κ. Χατζημιχαήλ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑