Άποψη - Γνώμη

Published on June 9th, 2017 | by fileto

0

Ανέλ, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ο χρόνος να περνάει!

Οι συνέταιροι της κυβέρνησης για να μην ασχολούμαι συνέχεια με τον Σύριζα να μην μου γίνει και έξις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν την δική τους πλάκα.

Ενώ ως καλοί και συνεπείς συνέταιροι που ανά πάσα στιγμή μπορούν εφόσον είναι αξιοποιήσιμη δύναμη να συμμαχήσουν με τον καθένα και κυρίως με ΝΔ έχουν ως πολιτική δύναμη στην παρούσα στιγμή μια σταθερή και πάγια γραμμή.

Ας παρακολουθήσουμε την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ την Μανταλένα Παπαδοπούλου η οποία σε μια τελευταία εμφάνιση της μίλησε για πολλά θέματα και αξιοποίησε την εμφάνισή της ώστε να καταλάβουμε και εμείς τι νταλγκά βαράνε εκεί στο κόμμα του Καμμένου.

Χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν μπορεί να ξεκινήσει η πορεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, υπογράμμισε η Μανταλένα ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση και παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για την επίτευξη οριστικής λύσης εξόδου της χώρας από την κρίση και τη λιτότητα, προϋπόθεση της οποίας είναι η διατύπωση μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ρύθμιση αυτού.

Επίσης, ως προς τα διάφορα σενάρια που διαρρέουν, τόνισε ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει ως προς το ελληνικό πρόγραμμα.

Η κ. Παπαδοπούλου ερωτηθείσα για τις επικρίσεις που δέχεται ο κ. Σόϊμπλε, κατέστησε σαφές καταρχήν ότι «το βασικό συνίσταται πως το χρονοδιάγραμμα ετέθη στο προηγούμενο Eurogroup», επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί λύση που θα «ανοίγει καθαρό διάδρομο».

Ανέφερε ότι ο Βόλφρανγκ Σόϊμπλε παίζει το προεκλογικό του παιχνίδι στην Γερμανία και επανέλαβε, το λεχθέν προ καιρού από την ιδία, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε (προεκλογική) ρεκλάμα του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική λύση και όχι μετάθεση του προβλήματος του χρέους για «μετά», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το τι μέλλει γενέσθαι θα το κρίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λαμβάνοντας υπόψη και το συνολικό πλαίσιο λύσης που θα διατυπωθεί.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ (Μανταλένα) αρνήθηκε να σχολιάσει διάφορα σενάρια που διαρρέουν επισημαίνοντας ότι κατά καιρούς ακούγονται διάφορα που δεν φθάνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ανέλαβε και πρέπει και οι δανειστές της και το ΔΝΤ να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Ως προς την στάση της αντιπολίτευσης είπε ότι η ΝΔ έχει χρεώσει την καθυστέρηση στην ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και έγκυρα, διεθνώς ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων και γερμανικών, επισημαίνουν τις ευθύνες Σόϊμπλε και ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι «αν είχαμε κλείσει την συμφωνία άρον-άρον με «τα τόσα (μέτρα) και άλλα τόσα» που έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν θα είχαμε ούτε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο για μετά το 2019, ούτε μέτρα με θετικό πρόσημο, ούτε θα είχαμε αποτρέψει τις αξιώσεις του ΔΝΤ που υπήρχαν από το φθινόπωρο του 2015».

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, παρέπεμψε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον συμπαθή αλλά εντελώς κενό πολιτικού λόγου κ. Τζανακόπουλο, σύμφωνα με τον οποίο δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο στην παρούσα συγκυρία, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο, και σημειώνοντας ότι αν μελλοντικά προκύψει μια τέτοια ανάγκη θα εξεταστεί.

Κληθείσα να σχολιάσει ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την κλιματική αλλαγή, η κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι σαφώς υπάρχει εξόχως σοβαρό ζήτημα με την κλιματική αλλαγή, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω που θα οδηγήσει η απόφαση Τράμπ» και τασσόμενη υπέρ της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε στη συνέντευξή της ευχόμενη κουράγιο και ψυχραιμία στις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεκινούν αύριο τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και στις οικογένειές τους.

Άλλα μπαλα κουτρουβάλα της Βασιλικής το γάλα!

Θα λέγαμε καλύτερα ότι οι θέσεις των Ανέλ είναι σαν το τραγούδι που με την Μαρινέλα μας εκπροσώπησε τα πέτρινα χρόνια στην Γιουροβίζιον…

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου…

Για να μην αναφέρω και τις θέσεις του κόμματος του Πάνου για τα εθνικά, το τέμενος στο Βοτανικό, την εκκλησία, τα ιερά και τα όσια και νάιλον κέφια και ψόφια ντέφια.

Ένα και θα κλείσω: ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος θυμάστε τελευταία που υποστήριξε ότι θα κόψει 100 ευρώ από τον συνταξιούχο που δίνει αυτό το ποσό στον εγγονό του για να πιει φραπέ, και θα το πάρει το Κράτος (δηλαδή ο Τσίπρας και αυτός) και θα προσπαθήσει με αυτό να βρεθεί δουλειά ως κίνητρο στον εργοδότη…

Τα να πει κανείς, ο γέρος βλέπει την θάλασσα και αναπολεί…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑