Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2017 | by fileto

0

Κουνήθηκε η ΑΜ-Θ από τον σεισμό στη Λέσβο

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Λέσβου μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 15 χιλιόμετρα νότια του νησιού, κοντά στην Χίο και τα τουρκικά παράλια…

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν τραυματίες και σπίτια κατέρρευσαν σε χωριά της Λέσβου.

Μία γυναίκα που είχε παγιδευτεί κάτω από συντρίμμια στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο απεγκλωβίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και μεταφέρεται στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι μεγαλύτερες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρίσα, όπου περίπου δέκα άτομα τραυματίστηκαν. Σε πιο σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο σύζυγος της γυναίκας που εγκλωβίστηκε. Στην περιοχή μεταβαίνει ομάδα της ΕΜΑΚ.

Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρίσα μιλά στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό. «Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα» προσθέτει.

Μεγάλες υλικές ζημιές και στο Πλωμάρι, όπου ο κεντρικός δρόμος έκλεισε από κατολίσθηση. Ζημιές αναφέρθηκαν και στην Χίο και τα τουρκικά παράλια.

Ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, χωρίς να σημειωθούν ζημιές!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑