Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 16th, 2017 | by fileto

0

Τι λένε τα νοσοκομεία Καβάλας – Ξάνθης για τα γεγονότα…

Ο τραγικός θάνατος της Καβαλιώτισσας και οι συνθήκες με τις οποίες προήλθε ανάγκασαν τα δύο νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης που έχουν εμπλακεί, να εκδώσουν κοινό δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο αναφέρουν τα εξής: «Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 35χρονης εγκυμονούσας γυναίκας σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Η εγκυμονούσα εισήχθη για τοκετό σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Καθώς η κατάστασή της παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.00. Στις 19.15 εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και της έγιναν οι αναγκαίες χειρουργικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επείγουσα μαιευτική υφολική υστερεκτομή. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της ασθενούς καθώς της χορηγήθηκαν 5 μονάδες αίματος, 4 μονάδες πλάσματος, υγρά και ηλεκτρολύτες.

Ταυτόχρονα έγιναν και ελέγχονταν συνεχώς οι γενικές εξετάσεις αίματος, ο αιματοκρίτης της ασθενούς, το βιοχημικό της προφίλ και ο πηκτικός μηχανισμός της. Ο χειρουργικός χρόνος ολοκληρώθηκε στις 23.00, οπότε η ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και ταυτόχρονα έλαβαν χώρα όλες οι διαδικασίες για τη διακομιδή της.

Η ασθενής αποχώρησε από το Γ.Ν. Καβάλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία Ιατρού Εντατικολόγου στις 23.21 και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ξάνθης αφού τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διακομιδή της.

Η μεταφορά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ετήσια απολύμανση των χώρων της.

Η ασθενής έφτασε στο Γ.Ν. Ξάνθης και εισήχθη απευθείας στη Μ.Ε.Θ στις 00:15. Κατέληξε στις 06:00 της ίδιας ημέρας μετά από καρδιακή ανακοπή.

Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ανάλογα με τα ευρήματα θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της αποθανούσας».

 

Αύριο το μεσημέρι η κηδεία της Βάσιας

Αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στις 12:00, στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα στην Καβάλα πρόκειται να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τη Βάσια Καραμπετάκη.

Ανακοίνωση για τον θάνατό της εξέδωσε και ο σύλλογος εργαζομένων στον ΟΤΕ Καβάλας όπου εργαζόταν η άτυχη κοπέλα!

Η ανακοίνωσή της αναφέρει: «Βαθιά συντετριμμένοι, όλοι εμείς οι άνθρωποι του ΟΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, συνάδελφοι και φίλοι  της Βάσιας Καραμπετάκη, εκφράζουμε τη θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια  και τους συγγενείς της. Τους ευχόμαστε κουράγιο και σθένος ψυχής. Βάσια θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Ο συνάδελφοι σου από την οικογένεια του ΟΤΕ».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑