Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 20th, 2017 | by fileto

0

Έπεσαν πιστολιές στο οικισμό των Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης

«Μάχη» μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν καταδιώκοντας έναν Δροσερίτη, δόθηκε την Δευτέρα στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης.

Για την ιστορία η καταδίωξη ξεκίνησε από τα διόδια της Μουσθένης, όταν ο διωκόμενος, δεν σταμάτησε σε έλεγχο των Αστυνομικών αλλά ούτε στα διόδια και έτσι περιπολικό με 3 άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ξεκίνησε την καταδίωξή του, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τον οικισμό του Δροσερού (την στιγμή που δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ενίσχυσαν το περιπολικό της Καβάλας).

Ο διωκόμενος, μπήκε στο σπίτι του αδερφού του με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον βγάλουν έξω.

Στο μεταξύ εκατοντάδες κάτοικοι, την ίδια στιγμή, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα, «σπάζοντας» δύο περιπολικά και μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ευτυχώς δεν υπήρξε ο οποιοσδήποτε τραυματισμός των οργάνων της τάξεως, αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε ανώτατο αξιωματικό στέλεχος της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί, ύστερα από εντολή του κέντρου προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση, χωρίς φυσικά να γίνει σύλληψη εκείνη την ώρα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του διωκόμενου, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, για φθορές και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν τελικά συνελήφθη ο κάτοικος του Δροσερού που… «ξεσήκωσε» και τους συντοπίτες του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑