Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 20th, 2017 | by fileto

0

Καβαλιώτης εκατομμυριούχος κομμωτής στο LA

Ο John Paul Dejoria γεννημένος πριν από 73 χρόνια στο Λος Άντζελες δευτερότοκος γιος ενός Ιταλού – που δεν γνώρισε ιδιαίτερα καθώς έφυγε όταν ήταν δύο χρονών – και της μετανάστριας από την Καβάλα, Μαγδαλινής Κοντούδη αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά από μικρή ηλικία.

Η πρώτη του δουλειά στα 9, πουλούσε χριστουγεννιάτικες κάρτες πόρτα πόρτα, στα 10 σηκώνονταν από τις 4 να μοιράσει εφημερίδες και μετά να πάει σχολείο. Αργότερα εγκυκλοπαίδειες και αυτές πόρτα – πόρτα. Όπως θα αναφέρει ο ίδιος σε μία συνέντευξη ήταν πολύ δύσκολη δουλειά, “έβλεπες να σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα 30 – 40 φορές μέχρι να δεις κάποιον να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον και να σου μιλήσει”.

Κι ενώ μιλάει με πάθος για την μοναδικότητα των προϊόντων της Paul Mitchell από το πάνελ που είχε στηθεί σε μία αίθουσα του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος, στην αίθουσα μπαίνουν κάποιοι ηλικιωμένοι άσχετοι με την τέχνη του.

“Είναι οι συγγενείς μου από την Καβάλα. Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που έκαναν ένα τόσο μακρινό ταξίδι για να με δουν αυτές τις δύο ημέρες που θα είμαι στην Αθήνα”. Σίγουρα όχι τόσο μακρινό ταξίδι έκανε ο ίδιος  από τις ακτές του Ειρηνικού στις ΗΠΑ για να έρθει στην πατρίδα της μητέρας του και να παραβρεθεί στα βραβεία κομμωτικής αλλά και να εμψυχώσει και να καθοδηγήσει, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες για νέους επιχειρηματίες που χωρίς πόρους που θέλουν για να ζήσουν το όνειρο τους. Ο ίδιος το ξέρει καλά μιας και βρέθηκε “υπό το μηδέν”, δύο φορές άστεγος πριν χτίσει τις αυτοκρατορίες του.

Το Forbes τον συμπεριλαμβάνει στην λίστα με τους 400 πιο πλούσιες ανθρώπους του πλανήτη με την περιουσία του να υπολογίζεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε 3,1 δισ. δολάρια ενώ η Paul Mitchell (σ.σ. στην οποία είναι κύριος μέτοχος) η μεγαλύτερη εταιρεία στον πλανήτη με προϊόντα που χρησιμοποιούνται και διατίθενται αποκλειστικά από κομμωτήρια εκτιμάται ότι τζιράρει ετησίως 1 δισ. δολάρια.

3 συνημμένα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑