Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 26th, 2017 | by fileto

0

Έφοδος Τούρκων τουριστών λόγω σεκέρ μπαιράμ!

Η μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων το Σεκέρ (γλυκό) μπαιράμ που γιορτάζεται τις ημέρες αυτές έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες Τούρκων να εκδράμουν στην χώρα μας και κυριολεκτικά στην περιοχή μας Θάσο και Καβάλα.

Αυτό φανερώνει η εικόνα η οποία υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στο τελωνείο των Κήπων Έβρου όπου μέσα σε ένα πρωί από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν περάσει πάνω από 4.000 Τούρκοι και συνολικά πάνω από 6.000 πολίτες σύμφωνα με τους αστυνομικούς υπαλλήλους του συνοριακού σταθμού.

Η μεγάλη ροή των Τούρκων προς τη περιοχή μας συνεχίστηκε και την υπόλοιπη μέρα αλλά και  Κυριακή και Δευτέρα με αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τριήμερο Σαββάτου – Δευτέρας θα έχουμε πάνω από 30.000 αφίξεις τουριστών και 10.000 οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία «άνοιξε» τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου από την Τουρκία προς την Ελλάδα, έτσι ώστε να γίνεται πιο γρήγορα η διέλευση των οχημάτων. Ο χρόνος αναμονής των εισερχόμενων από την Τουρκία στο τελωνείο των Κήπων ήταν μηδαμινός ενώ πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν μηδενικός (δηλαδή τα οχήματα πήγαιναν κατευθείαν στο γκισέ για έλεγχο χωρίς να περιμένουν καθόλου).

Σε αυτά τα στοιχεία, που προκύπτουν από επίσημες μετρήσεις, αν συνυπολογίσει και το δεδομένο ενδιαφέρον των Τούρκων για την περιοχή μας, τότε το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα.

Άλλωστε, ήδη και τα φετινά στοιχεία συνομολογούν σε αυτό, καθώς οι πληρότητες των ξενοδοχείων σε Καβάλα και Θάσο κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Καλό είναι να θυμίσουμε ότι πρόσφατα και ο ΣΕΤΕ διά του προέδρου του που επισκέφθηκε την περιοχή μας, είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως μία πολύ καλή «πηγή» τουριστών για τη βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Ρέτσος είχε μεταφέρει την εκτίμηση των τουριστικών κύκλων ότι Καβάλα και Θάσος αποτελούν ιδανικό citybreak προορισμό για τους Τούρκους με συνεχώς αυξητική τάση.

Εν τω μεταξύ η κίνηση στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν περάσει τα σύνορα περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Η κορύφωση βέβαια της κίνησης υπολογίζεται στο πρωί του Σαββάτου, και εκεί τοποθετούνται χρονικά και οι όποιες καθυστερήσεις. Ωστόσο, με βάση και τα περυσινά δεδομένα είχε γίνει η σχετική προετοιμασία και η ετοιμότητα ήταν αυξημένη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑