Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 10th, 2017 | by fileto

0

Αφγανοί πήγαν να πετάξουν με πλαστά έγγραφα από Καβάλα

Συνελήφθησαν χθές (9-7-2017) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 33, 30, 30, 25 (γυναίκες) και 16 (άντρας) ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα:

Οι τρεις (3) δράστιδες, ηλικίας 33, 30 και 25 ετών, μετέβησαν στο αεροδρόμιο, μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας, κάνοντας χρήση πέντε (5) παραποιημένων δελτίων ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ενός διαβατηρίου των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο.

Η 30χρονη δράστιδα, μαζί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα της, μετέβη στο αεροδρόμιο της Καβάλας και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων (4) πλαστών δελτίων ταυτότητας των ιταλικών αρχών.

Ο 16χρονος μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας των ελληνικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑