Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 11th, 2017 | by fileto

0

Στον Έβρο ρίχνει το βάρος της κουνουποκτονίας η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Με σημερινό ινό δελτίο Τύπου και φωτογραφίες από την κουνουποκτονία στον Έβρο, την οποία παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μας ανακοινώνει ότι: «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο του διαγωνισμού για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα έτη 2017-2019, ολοκληρώθηκε χθές η υπογραφή των συμβάσεων με τους νέους αναδόχους».

Με την εξέλιξη αυτή όπως τονίζει «για τα επόμενα τρία χρόνια, με απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας, θα διατεθεί ποσό 7,2 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών και πλέον όλο το βάρος δίνεται στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατόπιν αυτού, πέφτουν στο κενό οι ανυπόστατες κατηγορίες που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τη μείζονα αντιπολίτευση κατά της Διοίκησης της Περιφέρειας. Γίνεται φανερό ότι η μείζων αντιπολίτευση επιδεικνύει ανεύθυνη στάση ακόμα και σε θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Από σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου, και για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιούνται επιπλέον εναέριοι και επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, πέραν των ήδη προγραμματισμένων σε όλη την Περιφέρεια».

Παράλληλα στο δελτίο Τύπου εμφανίζεται ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστο Τερτσούδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Κώστα Βενετίδη και τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Λουκά Γεωργίου, στις Καστανιές του Έβρου όπου επέβλεψε τη διαδικασία των αεροψεκασμών».

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στον κάμπο του Νέστου έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς τα κουνούπια κάθε απόγευμα κάνουν τις γνωστές τους επιθέσεις με αποτέλεσμα οι ίδιοι αλλά και οι τουρίστες να δυσανασχετούν!

Στο γνωστό της τέμπο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τονίζει ότι παρά το συντονισμό των ενεργειών και την εντατικοποίηση των δράσεων από την Περιφέρεια, η καταπολέμηση των κουνουπιών παραμένει ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία όλων, Περιφέρειας, Δήμων, Τοπικών Κοινοτήτων και πολιτών.

Για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι πολίτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ύπαρξη πιθανών εστιών κουνουπιών, όπως στάσιμα νερά, ρέματα κτλ. και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλά το καλοκαίρι είναι στο ζενίθ του και η χρονιά χάθηκε μια και έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες τον καιρό της γονιμοποίησης των κουνουπιών και όχι τώρα που έχουν γίνει σαν ελικόπτερα!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑