Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 14th, 2017 | by fileto

0

Κινδύνευσε το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς…

Σήμεραμε το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος με τη συνδρομή των δύο αεροσκαφών Πετζετέλ προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθές βράδυ, από πτώση κεραυνού σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη Σουφλίου.

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν χωρίς διακοπή από χθές 12 πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό 33 άτομα και πεζοπόρα τμήματα 79 ατόμων, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της πυρκαγιάς στη θαμνώδη περιοχή και την αποτροπή της επέκτασής της στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η εικόνα της πυρκαγιάς χθες το απόγευμα, όπως περιγράφεται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι καλύτερη καθώς έχει οριοθετηθεί, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ενίσχυσή τους στη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.

 

Και φωτιά στην αποθήκη του πρώην δημάρχου Διδυμοτείχου

Και ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν η πυρκαγιά στην Λευκίμη, ξέσπασε μια άλλη σε αποθήκη περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Κουφόβουνου Διδυμοτείχου, ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Διδυμοτείχου Χρήστου Τοκαμάνη, στο βόρειο τμήμα του νομού, απέναντι από τη σχολή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο κτίριο σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, φιάλες ασετιλίνης, ξυλεία και διάφορα μηχανήματα.

Η φωτιά ήταν σε εξέλιξη και στη μάχη για την κατάσβεσή της επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, οι οποίες τελικά απέτρεψαν την επέκτασή της στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροκόλλησης. Τα εύφλεκτα υλικά, τα μηχανήματα και η ξυλεία που βρισκόταν μέσα στο εργοτάξιο συνέβαλαν στην τεράστια καταστροφή. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑