Άποψη - Γνώμη

Published on July 15th, 2017 | by fileto

0

Μια εικόνα χίλιοι συνειρμοί

Πραγματικά η εικόνα που κυκλοφόρησε με τον Νίκο Φίλη να δέχεται ένα μπουκάλι νερό και τον Νίκο Ξυδάκη ένα ποτήρι καφέ στην συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα για την Ηριάννα, μας θύμισε την εικόνα της ταινίας του Δαλιανίδη Νόμος 4000 με τους γνωστούς τεντιμπόιδες!

Αλλά τότε διαπομπεύονταν από την αστυνομία αυτοί που έριχναν γιαούρτια στα κεφάλια των καθηγητών και γενικότερα είχαν επιθετική συμπεριφορά.

Ο προπηλακισμός των δύο πρώην υπουργών του Σύριζα από ακραίους συγκεντρωθέντες ήταν μια πράξη η οποία λογικά θα γινόταν μια και πλέον τα ακραία στοιχεία έχουν κόψει τις γέφυρες ακόμη και με τις ακραίες συνιστώσες του Σύριζα άσχετα αν ο υπουργός Προστασίας ρου Πολίτη έχει τις δικές του απόψεις ακόμη και με τα άβατα τύπου Εξαρχείων.

Τα παιδιά δεν μασάνε!

Για να δούμε τι έγινε στο Σύνταγμα και γιατί έπεσαν νερά και καφέδες στα κεφάλια των υπουργών!

Οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης διαμαρτύρονταν για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

Η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη.

Στην συγκέντρωση αυτή πήγαν να διαδηλώσουν και οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σύριζα Ανελ Ξυδάκης και Φίλης οι οποίοι αμφότεροι ψήφισαν μνημόνια, στήριξαν την κυβέρνηση που κάθε άλλο παρά αριστερή είναι και ειδικά για τους αντιεξουσιαστές και γενικά βρήκαν τον δάσκαλό τους για τον λαϊκισμό που τόσο καιρό εκπέμπουν!

νόμος 4000

Φυσικά και καταδικάζουμε τη βία και τους καφέδες και τα νερά όταν εκφενδονίζονται στα κεφάλια πολιτικών, αλλά είναι μια εικόνα που στα χρόνια που ο Σύριζα ήταν στην αντιπολίτευση την είδαμε πολλές φορές από στελέχη του.

Μαζί με τους αγανακτισμένους οι Συριζαίοι  έπαιρναν στο κυνήγι τους συστημικούς και όσους είχαν δεξιά ή κεντροδεξιά πολιτική τοποθέτηση και γραμμή, ενώ στα κάγκελα επάνω φώναζαν ότι θα σκίζουν τα μνημόνια και τέτοιες εξυπνάδες που σήμερα τις έχουν εξορκίσει με παγανιστικό «αγιασμένο ύδωρ».

Αλήθεια πως αισθάνονται οι σύντροφοί τους για τον Φίλη ή τον Ξυδάκη όταν τους βλέπουν να προπηλακίζονται, να τρώνε καφέδες και νερά στα μούτρα, να υβρίζονται και να εκδιώκονται σε μια συγκέντρωση για την Ηριάννα από κάποιους που μπορεί να ήταν και παρακλάδια της πολιτικής τους γραμμής;

Η εικόνα και ο συνειρμός δεν είναι τυχαίος καθώς αυτοί που «μπουγέλωσαν» τους πρώην υπουργούς πιθανόν να ήταν ακόμη και πρώην σύντροφοί τους, γιατί να το ξεκαθαρίσουμε, αριστεροί τους πήραν στο κατόπι και τους καταξευτέλισαν. Ούτε δεξιοί ούτε ακροδεξιοί θα πήγαιναν σε μια τέτοια εκδήλωση, επομένως από το ευρύτερο σινάφι τους την πάτησαν οι δύο πρώην υπουργοί.

Πληρώνουν τα επίχειρα του δικού τους εξευτελισμού; Είναι η ώρα τους να καταλάβουν τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια; Τελικά ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν λεφτά όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρετώντας πιστά τον λαϊκισμό;

Σκληρά ερωτήματα.

Κάποιοι έγιναν υπουργοί, πρόεδροι της Βουλής, κορυφαία στελέχη της πολιτικής; Κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτά τα όπλα για να αναδειχθούν; Έβρισαν σκαιότατα μέσα κι έξω από τη Βουλή, μούντζωσαν τους εθνοπατέρες, ανέβηκαν σε κάγκελα και ούρλιαζαν, συγκέντρωσαν κόσμο κι έκαναν καταγγελίες στην πλατεία Συντάγματος;

Ποιος ξέρει αλήθεια!

Και σήμερα που τα πράγματα πήραν λάθος δρόμο αλήθεια μήπως έρχεται η ώρα της πληρωμής και της αγανάκτησης από πολίτες ακόμη και συντρόφους τους;

Θα δούμε κι άλλες τέτοιες εικόνες σαν τις χθεσινές με τον Φίλη και τον Ξυδάκη; Δυστυχώς, δεν τιμούν τη Δημοκρατία τέτοια περιστατικά, όμως, ο κόσμος… αντιδρά όπως έλεγε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που τους συμβαίνει είναι ότι ο λαϊκισμός που καλλιέργησαν τους γύρισε μπούμερανγκ. Τουλάχιστον ο κόσμος ας μείνει στους καφέδες και στα νερά, γιατί αυτός ο τόπος δεν αντέχει άλλους διασυρμένους, αλλά δυστυχώς κακά τα ψέματα η ιστορία δείχνει ότι θα τους βρει μπροστά του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑