Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 19th, 2017 | by fileto

0

Τέλειωσαν τα καύσιμα για τα αυτοκίνητα της αστυνομίας στη Δράμα

  • Ζούμε πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις, η δε ασφάλεια των πολιτών καθίσταται πλέον επισφαλής, τονίζει ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης

 

Με επιστολή προς τους βουλευτές της Δράμας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας ενημερώνει για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στον στόλο των οχημάτων της  αστυνομικής διεύθυνσης Δράμας  λόγω εξάντλησης των πιστώσεων για τα καύσιμα κίνησης.

Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί της Δράμας είναι αναγκασμένοι να ανεφοδιάζουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από την Καβάλα και την Ξάνθη ενώ για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα αναστέλλονται όλες οι κινήσεις πλην άκρως εκτάκτων περιπτώσεων.

Για «εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας των πολιτών» κάνει λόγο σε δημόσια ανακοίνωση του ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

 

Η επιστολή του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας

Σας ενημερώνουμε ότι βάση της υπ’ αρθμ. 4302/17/1436777 από 14-07-2017 διαταγή της Δ.Α. Δράμας, ο ανεφοδιασμός των υπηρεσιακών οχημάτων με πετρέλαιο κίνησης για όλες τις υπηρεσίες του Δ.Α. Δράμας θα γίνεται από το Δ.Α. Καβάλας, πλην των υπηρεσιών που εδρεύουν στο Παρανέστι οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα υπηρεσιακά οχήματα από το Δ.Α. Ξάνθης, λόγω εξάντλησης των πιστώσεων των καυσίμων κίνησης.

Επίσης για τον ίδιο λόγο, βάσει της υπ’ αρίθμ. 4302/17/1451876 από 17-07-2017 διαταγή του Δ.Α. Δράμας, αναστέλλονται όλες οι κινήσεις των βενζινοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων πλην άκρως εκτάκτων περιπτώσεων.

Βάσει των παραπάνω διαταγών της Δ.Α. Δράμας, οι συνάδελφοι μας είναι αναγκασμένοι ανά δύο μέρες περίπου να μετακινούνται εκτός του Νομού μας, διανύοντας οχήματα και να επιστρέψουν στην έδρα τους.

Η μετακίνηση τους αυτή πραγματοποιείται βάσει των ανωτέρω διαταγών της Δ.Α. Δράμας χωρίς να τους χορηγείται φύλλο πορείας σύμφωνα με το αρθ. 21 παρ.1 του Π.Δ. 100/2003 για το συγκεκριμένο λόγο, καθώς και χωρίς να τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά τους έξοδα βάσει του Ν. 4336/2015, όπου αυτά προβλέπονται, αφήνοντας

τους εκτεθειμένους σε οποιονδήποτε κίνδυνο παρουσιαστεί κατά τη μετακίνηση τους.

Διανύοντας λοιπόν το 2017, διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες του Νομού μας είναι υποχρεωμένοι να στερούνται των αστυνομικών υπηρεσιών μας για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος.

 

Δεν μπορούμε να πάμε μέχρι την Καβάλα

Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι συνάδελφοι μας είτε οφείλουν να κάνουν «αυστηρή οικονομία» στις μετακινήσεις των βενζινοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων, είτε οφείλουν να μεταβαίνουν στην Καβάλα ή στη Ξάνθη για τον ανεφοδιασμό των πετρελαιοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α Δράμας «σπαταλώντας» αδικαιολόγητα τις ώρες εργασίας τους, χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποζημίωση τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς καθώς και ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα σαφή ημερομηνία επίλυσης στο θέμα των πιστώσεων των καυσίμων κίνησης υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α. Δράμας, καταγγέλλουμε όλα τα παραπάνω για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων διαταγών για τη μετακίνηση των συναδέλφων μας, την εξάντληση των πιστώσεων καυσίμων κίνησης για όλα τα οχήματα της Δ.Α. Δράμας και την αναποτελεσματική λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού μας προς τον φορολογούμενο πολίτη, ζητώντας παράλληλα την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την έλλειψη πιστώσεων καυσίμων κίνησης.

 

Ζούμε πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις τονίζει ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης

Ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του «Η έμμεση ακινητοποίηση των αστυνομικών οχημάτων του Νομού λόγω έλλειψης καυσίμων ομολογεί ωμά την εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας των πολιτών.

Ζούμε πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις, η δε ασφάλεια και των Δραμινών πολιτών καθίσταται πλέον επισφαλής».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑