Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 25th, 2017 | by fileto

0

Πλάζ στην Καβάλα δεν έκοψε 114 αποδείξεις

Όπως ανακοινώθηκε κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν αντίστοιχα το χρονικό διάστημα από 21 έως 23 Ιουλίου 2017, στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης (Ηράκλειο, Μάλια, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο) καθώς και στο νομό Καβάλας (Νέα Πέραμο, Ν. Ηρακλείτσα, Πλατανότοπο).

Ελέγχθηκαν συνολικά 35 επιχειρήσεις, όπου σε 18 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Επίσης όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση στις 23 Ιουλίου 2017, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε έλεγχο σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Οπως διαπιστώθηκε το κατάστημα δεν είχε δηλωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ επίσης βρέθηκαν να χρησιμοποιούνται τρεις ταμειακές μηχανές, που ήταν δηλωμένες σε άλλα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση.

 

Οι παραβάσεις στο νομό Καβάλας

· σε ατομική επιχείρηση με δραστηριότητα την «μίσθωση ομπρελών και καθισμάτων πλαζ», η μη έκδοση (114) αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών καθώς επίσης, βρέθηκαν να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,

· σε εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, ενώ παράλληλα βρέθηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,

· σε καφετέρια, (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και

· σε «σνακ – μπαρ – ουζερί», μία παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑