Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 30th, 2017 | by fileto

0

Οι ενστάσεις του Τζούμα για την γρήγορη ταφή Προκοπίου

Με ένα ενυπόγραφο κείμενό του το πάλαι ποτέ κορυφαίο στέλεχος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί ποιμαντορίας Χριστοδούλου Σωτήρης Τζούμας αναφέρεται στην ημερομηνία που ορίστηκε για την εκφορά του μακαριστού Προκοπίου λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος υπήρξε μία μεγάλη, εξέχουσα και εμβληματική προσωπικότητα της Εκκλησίας μας. Τον περασμένο Μάιο συμπλήρωσε 43 χρόνια Αρχιερωσύνης και 43 χρόνια ποιμενάρχης στην Αποστολική Μητρόπολη της Καβάλας.

Ήταν ο τρίτος στα πρεσβεία Αρχιερωσύνης μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον πρύτανη της Ιεραρχίας Σεβ. Καρυστίας Σεραφείμ, αλλά ήταν πάντα διακριτικός και ευγενής.

Μπορεί τα τελευταία έτη να είχε αποσυρθεί από τα επίσημα δρώμενα της Εκκλησίας μας και να είχε μείνει εις τα μετόπισθεν της Ιεραρχίας ασχολούμενος αποκλειστικά με την Μητρόπολή του, δεν έπαψε ποτέ όμως να είναι ο πολύς και σημαντικός Φιλίππων Προκόπιος με το όνομα, ο Ιεράρχης με λόγο και άποψη για όλα,ακόμη και αν πολλές φορές γινόταν ενοχλητικός.

Γι’ αυτό και η αιφνίδια εκδημία του Προκοπίου, ταρακούνησε το πανελλήνιο και προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση σε όλο το θρησκευτικό πλήρωμα!

Και όση απογοήτευση και θλίψη προκάλεσε η κοίμησή του,άλλη τόση οργή εδημιούργησε η ….επίσπευση της εξοδίου ακολουθίας του, για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017,στις 12 το μεσημέρι.

Προς τί αυτή η βιασύνη; Πότε θα τον χαιρετήσει το πολυάριθμο ποίμνιό του και τα πνευματικά του παιδιά;

Σήμερα εκοιμήθη και την Δευτέρα θα κηδευτεί και θα ενταφιαστεί; Προς τί αυτή η σπουδή;

Αν υπάρχουν λόγοι που αφορούν την κατάσταση και την εμφάνιση του σκηνώματός του, λόγω του εμφράγματος και του εξ αυτού πνιγμού του,ας βγεί ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων να μας τους εξηγήσει!

Είναι απαράδεκτο πάντως να κηδεύεται ένας Φιλίππων Προκόπιος με ..συνοπτικές διαδικασίες!!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑