Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 14th, 2017 | by fileto

0

Πέθανε ο εκδότης του Ταχυδρόμου Καβάλας

Σε ηλικία 78 ετών άφησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ο συνταξιούχος οδοντίατρος και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της Καβάλας «Ταχυδρόμος». Γύρω στις 17:30 της προηγούμενης μέρα, ο Αλέξης Μουτσοκάπας, επιστρέφοντας από την Κεραμωτή στην Καβάλα, είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στο Αγίασμα Καβάλας και, σχεδόν 24 ώρες μετά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Γεννημένος το 1939 στην Καβάλα, αλλά με καταγωγή από το Καταφύγι Κοζάνης, ο Αλέξης Μουτσοκάπας συνέδεσε το όνομά του με την αρχαιότερη εφημερίδα της Καβάλας, τον «Ταχυδρόμο» (ιδρ. 1931), όντας ο εκδότης της για πάνω από είκοσι χρόνια (μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη), μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οπότε και εκδόθηκε το τελευταίο φύλλο της.

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του Αλέξη Μουτσοκάπα, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον εμβληματικό εκδότη της ιστορικής εφημερίδας της πόλης μας »Ταχυδρόμος» Αλέξη Μουτσοκάπα. Διακρίθηκε για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, καθώς και για τη μεγάλη του προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Ξεχώρισε, επίσης, και για τις μάχες που έδωσε διαχρονικά για την φιλελεύθερη παράταξή μας, στηρίζοντας τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που ενώνουν όλους εμάς. 

Στα παιδιά του Κατερίνα και Γιάννη εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑