Εκδηλώσεις

Published on August 18th, 2017 | by fileto

0

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αναβιώνουν στην Ξάνθη

Η Ξάνθη, για 27η χρονιά, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν από τους γνωστότερους πολιτιστικούς θεσμούς στη βόρεια Ελλάδα, τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και να υποδεχθεί το φθινόπωρο, με την ενέργεια και τη ζωντάνια των δεκάδων εκατοντάδων μελών, από τους συνολικά 31 πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης, θα διαρκέσουν από τις 2 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ξάνθης, την παλιά πόλη. Βασικό συστατικό για την επιτυχία των γιορτών είναι και αυτή η χρονιά η σύμπραξη όλων των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων, για την παρουσίαση δράσεων και εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες θα προβληθεί η παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του, αλλά πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι και οι δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς: τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη χειροτεχνία.

Σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης, στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια που λαμπρύνονται από τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική, οι ανθρώπινες δημιουργίες θα συγκεντρώσουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που αναμένεται να συρρεύσουν και φέτος στην Ξάνθη.

Διάφορα σημεία του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης θα φιλοξενήσουν για μια εβδομάδα συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, αλλά και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.

Στο μήνυμά του, για την 27η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Στην παλιά πόλη της Ξάνθης, εκεί που οι προκλήσεις γίνονται δημιουργία για τους διοργανωτές της μοναδικής στο είδος της γιορτής, όπου κάθε χρόνο ενώνουν τους ανθρώπους μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του πολιτισμού και ταυτόχρονα κάνουν το “μαζί” πράξη σε μια τεράστια υπαίθρια γιορτή. Εγγύηση για όλα αυτά οι φιλόξενοι Ξανθιώτες που στα δύσκολα, μα και στα όμορφα, ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να συνεισφέρουμε καθημερινά στην πόλη».

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης:

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Συναυλία 3 GENS (Three Generations) 60’s και όχι μόνο

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Επίσημη έναρξη Γιορτών Παλιάς Πόλης από τον δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο

Συναυλία Γλυκερίας

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Συναυλία Coda Project Σάββας & Γιώτα

21:30 Συναυλία Les Au Revoir

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη (Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης-Βασίλης Προδρόμου)

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Βραδιά Λαογραφίας

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Συναυλία Μελίνας Κανά, Πάνου Παπαϊωάννου & Rom Royale

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Συναυλία Γιώργου Ζερβάκη

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Συναυλία Γιάννη Γιοκαρίνη, Γιάννη Μηλιώκα, Λάκη Παπαδόπουλου

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

20:30 Συναυλία Ματούλας Ζαμάνη


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑