Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 19th, 2017 | by fileto

0

Οι Γεωργιανοί το έριξαν και στη διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (18-8-2017) το βράδυ, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 42 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

Ειδικότερα, το βράδυ της 18-8-2017, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είχε προσκρούσει σε πυλώνα της Δ.Ε.Η., χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο 37χρονος οδηγώντας το ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο δεύτερο όχημα, που οδηγούσε ο 42χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, μη νόμιμους μετανάστες.

Άμεσα, οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης καθώς και του αστυνομικού σκύλου, διεξήγαγαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπίσουν στη γύρω αγροτική περιοχή τους έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 585 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑