Ειδήσεις

Published on September 7th, 2017 | by fileto

0

Επίθεση Σπίρτζη στη ΝΔ για τον σιδηρόδρομο

Καθόλου δεν άρεσε η κριτική που του έκανε ο Τομεάρχης της ΝΔ για τις Μεταφορές Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών πέρασε στην αντεπίθεση με μια σκληρή ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι της ΝΔ, που μας εγκαλείτε για τα προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου, που, όπως εσείς έχετε πει στον ελληνικό λαό, οι κυβερνήσεις σας και ο αντιπρόεδρος σας, κ. Χατζηδάκης, ως Υπουργός Μεταφορών, τα είχατε λύσει.
Για να δούμε πως αντιμετωπίσατε τα προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου:
Σπάσατε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε πέντε εταιρείες, λες και ήταν ο υπερσιβηρικός
Φορτώσατε με χρέη και υποχρεώσεις τον σιδηρόδρομο και τη χώρα.
Αφήσατε να κατηγορείται η χώρα για κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ 16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υποχρεώσατε την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ αφήνοντας εκκρεμότητες χρεών, δισεκατομμυρίων προστίμων, στον Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς να φροντίσετε φυσικά να κλείσετε το κεφάλαιο των κατηγοριών κρατικών ενισχύσεων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάτι, που μετά από σκληρή δουλειά πέτυχε η δική μας Κυβέρνηση και φαίνεται να το ξεχνάτε…
Είχατε θέσει τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε τροχιά απόλυτης απαξίωσης και ξεπουλήματος, για αυτό και δεν είχατε προχωρήσει σε καμία απολύτως συντήρηση του Σιδηροδρομικού Δικτύου για πάνω από δέκα χρόνια
Καταφέρατε να «εξουδετερώσετε» με την πολυδιάσπαση του σιδηροδρομικού έργου κρίσιμες ειδικότητες που σχετίζονται με τη συντήρηση της υποδομής και του τροχαίου υλικού, τη λειτουργία της κυκλοφορίας και των υποδομών εξυπηρέτησης επιβατών
Αποκλείσατε από οποιαδήποτε χρήση το παλαιό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ακόμη και για τουριστικά δρομολόγια. Και τώρα που εμείς το επιτύχαμε, κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε….
Συγχαρητήρια για το θεάρεστο το έργο σας. Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν τα ρουσφέτια σας, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις, τα συστήματα και οι υποδομές που χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός, για να μην τα λειτουργείτε και να απαξιώνονται, ώστε να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα.
Δεν είχατε προβλέψει ένα ευρώ για τα λιμάνια της χώρας. Το μόνο που είχατε σχεδιάσει ήταν η πώληση τους. Τη στιγμή που η σημερινή Κυβέρνηση προβλέπει, σχεδιάζει και υλοποιεί τη στρατηγική διασύνδεση των λιμανιών της χώρας με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις που υλοποιεί.
Προφανώς, βλέπετε με πολύ μεγάλη καχυποψία και επιφυλακτικότητα τη συμφωνία που υπογράφτηκε σήμερα, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης με το Ρούσε στο Δούναβη τη Βάρνα και το Μπουργκάς στον Εύξεινο Πόντο.
Ούτε που σας πέρασε ποτέ από το μυαλό τέτοια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, πολιτική ανάπτυξης για τη χώρα και αναβάθμισης της γεωστρατηγικής της θέσης.
Ήταν ψιλά γράμματα αυτά για τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ευτυχώς για τη χώρα και δυστυχώς για σας, αυτά αλλάζουν με την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βγάζοντας την Ελλάδα από τη διεθνή απομόνωση στην οποία την είχατε καταδικάσει. Αυτά είδατε σήμερα, αλλά ούτε που το καταλάβατε:
Είδατε τα Βαλκάνια να μπαίνουν σε νέα τροχιά με ηγετικό τον Ρόλο της Ελλάδας. Αυτά θα δείτε και αύριο, με την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ε. Μακρόν στη χώρα. Αυτά βλέπατε και όλο το προηγούμενο διάστημα, με κορυφαίους ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται την Αθήνα.
Και να για επανέλθουμε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, καλές οι φιέστες και οι κορδέλες, είναι όμως άλλο πράγμα οι φιέστες με μεταφερόμενους – ατσαλάκωτους εργαζόμενους και μηχανήματα σε έργα που ουδέποτε παραδόθηκαν στον ελληνικό λαό και στα οποία οι κυβερνήσεις σας πρωταγωνιστούσαν και είναι άλλο πράγμα, ο σεβασμός των χρημάτων του Έλληνα πολίτη και η παράδοση ολοκληρωμένων και λειτουργικών έργων στην ελληνική κοινωνία.
Ο καθρέπτης της πολιτική σας ταυτότητας είναι το άθλιο μοντέλο του κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ που απομυζούσε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, για να κάνουν πάρτι τα δικά σας χαϊδεμένα παιδιά.
Καταλάβετε το! Δεν είμαστε ίδιοι. Δε θα γίνουμε ποτέ».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑