Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 13th, 2017 | by fileto

0

Με τους S400 η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την Καβάλα

Όλα τελείωσαν με τους S-400 και οριστικά παραδίδονται στην Τουρκία καθώς επισήμως πλέον η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση».
Η δήλωση δεν έγινε από τον πρώτο τυχόντας αλλά από τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου αρμόδιου για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.
Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε αναγγείλει ότι «η Τουρκία κατέβαλε στην Ρωσία την προκαταβολή για την προμήθεια των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 Triumph»
Αυτό συνέβη στις αρχές Αυγούστου, (η Daily Sabah, δημοσιεύει για πρώτη φορά μια συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατά την μετάβασή του στην Αστάνα για τις συνομιλίες σχετικά με το συριακό με την Ρωσία και το Ιράν) και μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος είπε αναφορικά με τις πιέσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να μην προχωρήσει η Τουρκία στην προμήθεια των S-400 ότι «Αφού το θέλουμε εγώ και ο πρόεδρος Πούτιν θα γίνει».
Η τουρκική Αεράμυνα εξοπλισμένη με το Triumph θα έχει τη δυνατότητα προσβολής των μαχητικών της ΠΑ, από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ.
Το υποθετικό τόξο που θα μπορεί να καλύπτει το σύστημα εάν είναι τοποθετημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί δέος.
Χρησιμοποιώντας τους πυραύλους 40N6E μπορεί να ελέγξει μια περιοχή μέχρι την Καβάλα στα δυτικά και κινούμενο νοτιότερα περνά πάνω από την Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο στο κεντρικό Αιγαίο για να καταλήξει καλύπτοντας την Λέσβο και την Χίο!
Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις δύο κύριες τοποθεσίες που πρόκειται να αναπτυχθεί με την άλλη να είναι η περιοχή της Άγκυρας. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως το S-400 θα μπορεί να προστατεύει στις κρίσιμες ναυτικές εγκαταστάσεις (ναυπηγεία, ναυστάθμους) που διατηρεί το τουρκικό Ναυτικό στη Θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τις αεροπορικές βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπαλικεσίρ και της Μπαρντίμα μεταξύ άλλων.
Τεράστια η ευθύνη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αν δεν αντιδράσουν και δεν ενισχύσουν ανάλογα τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η πολιτική ηγεσία δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι μας περιμένει ή πολλοί από αυτούς νομίζουν ότι δεν θα βρίσκονται στον… περίγυρο όταν κάτι κακό συμβεί στο Έθνος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑