Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 13th, 2017 | by fileto

0

Μια πόλη 46.959 ανέργων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναζητά εργασία

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για μείωση του δείκτη της ανεργίας και μάλιστα μεσούντως του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και επικαλείται τον δείκτη ανεργίας για τον μήνα Ιούνιο σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στα 21,2% έναντι 23,5% του Ιουνίου του 2016. Το ποσοστό μάλιστα τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, είναι το χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας.
Το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας της «περιφέρειας» Μακεδονίας και Θράκης είναι 22,6%, κατά 0,1% μεγαλύτερο από το ποσοστό ανεργίας Μαΐου 2016 που παραμένει το χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας.
Στον πίνακα διαπιστώνει κανείς πως η περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης είναι η δεύτερη με το μεγαλύτερο ποσοστό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του ΟΑΕΔ στην οποία σημειώνεται η κατανομή ανέργων αναζητούντων εργασίας. Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, 46.959 άνεργοι αναζητούν εργασία καλύπτοντας το 5,65% των ανέργων σε πανελλαδική κλίμακα.
Υπάρχει επίσης ένα σύνολο ανέργων που δεν αναζητά εργασία.
Στην περιφέρεια ΑΜ-Θ ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 3.944 άτομα, φτάνοντας το 4% του συνολικού αριθμού της αντίστοιχης κατηγορίας σε πανελλαδική κλίμακα.
Επίσης ενδεικτικό στοιχείο της τραγικής κατάστασης των ανέργων είναι ότι από τους 46.959 ανέργους, επιδοτούμενοι είναι μόνο οι 5.049.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑