Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 21st, 2017 | by fileto

0

Ακόμη και ανήλικοι Πακιστανοί στην μεταφορά λαθρομεταναστών

ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ
Συνελήφθησαν χθες (20-9-2017), το πρωί, στο νομό Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ένας 23χρονος και δύο 15χρονοι, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) ήταν υπήκοοι Ινδίας και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο 15χρονος οδηγός του οχήματος παρέμεινε σε αυτό, ενώ ο συνοδηγός του, τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο μαζί με τον 15χρονο συνοδηγό του οχήματος, σε χωριό της Ξάνθης, όπου είχαν ακινητοποιήσει το όχημα, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σημείο βρέθηκαν οι έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
⦁ 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
⦁ 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
⦁ 3 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.
ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Συνελήφθησαν χθες (20-9-2017) το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Αφγανιστάν.
Αναλυτικότερα, χθες (20-9-2017) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Πέπλου Έβρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να παραλάβουν τους μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της κλοπής, καθόσον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 19-9-2017 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του και 2 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑