Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 29th, 2017 | by fileto

0

Στο ΤΑΙΠΕΔ τα φιλέτα σε Καβάλα, Ξάνθη, Θάσο και Φανάρι

Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται τα ακίνητα που στεγάζουν τα Ξενία Καστοριάς (εκτάσεως 1.967 τετραγωνικά μέτρα), Θάσου (3.056 τ.μ.), Κοζάνης (5.036 τ.μ.), Ξάνθης (9.080 τ.μ.) και Εδεσσας (7.584 τ.μ.), το Ξενία και η ιαματική πηγή Κύθνου.
Περίπου 170 ακίνητα «περνάνε» στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου στη συνέχεια να πωληθούν ή / και να ενταχθούν στο σχέδιο τιτλοποίησης που προωθείται.
Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται τα ακίνητα που στεγάζουν τα Ξενία Καστοριάς (εκτάσεως 1.967 τετραγωνικά μέτρα), Θάσου (3.056 τ.μ.), Κοζάνης (5.036 τ.μ.), Ξάνθης (9.080 τ.μ.) και Εδεσσας (7.584 τ.μ.), το Ξενία και η ιαματική πηγή Κύθνου, καθώς και η τεράστια έκταση της Ιαματικής Πηγής Κυλλήνης (εκτάσεως 1.380.000 τετραγωνικών μέτρων).
Χίλια ακίνητα μέχρι το τέλος του έτους
Για παράδειγμα τουλάχιστον πέντε παραλιακά οικόπεδα στο νομό Πιερίας, περί τα 30 παραλιακά οικόπεδα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ακίνητα σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κως, η Σαλαμίνα και η Ζάκυνθος, οικόπεδα σε Ναύπλιο και Μεσολόγγι, οικόπεδο και κτίσμα στο Μικρολίμανο, κλπ.
Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους στο ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να έχουν μεταβιβαστεί περί τα 1.000 ακίνητα τα οποία θα αποτελούσαν και τη «μαγιά» για το σχέδιο τιτλοποίησης ή άλλη εναλλακτική λύση αξιοποίησης της κρατικής ακίνητης περιουσίας (όπως η σύσταση επενδυτικής εταιρείας).


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑