Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 5th, 2017 | by fileto

0

Μεγάλο πρόβλημα η κάθοδος των λύκων σε χωριά της Δράμας

Την λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της συχνής εμφάνισης λύκων σε κατοικημένες περιοχές της Δράμας ζήτησε μέσα από τον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας Στέφανος Ψωμιάδης.
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κατασπάραξης κυνηγητικών σκυλιών από αγέλη λύκων στη Λαμία, ο κ. Ψωμιάδης μίλησε στους δημοσιογράφους Άρη Γκέρτα και Ρένα Γιουλβάνη και ανέφερε ότι και στη Δράμα υπάρχει έντονη ανησυχία για την αφύσικη συχνότητα, με την οποία εμφανίζονται λύκοι σε περιοχές του νομού μας αλλά και των επιθέσεων σε βάρος κυνηγετικών σκύλων.
Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα διαχείρισης των λύκων στην περιοχή μας και εκτίμησε πως η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της γενικότερης ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των λύκων σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην περιοχή μας.
«Πρώτα από όλα πρέπει να προηγηθεί μια οργανωμένη καταγραφή των λύκων στη χώρα μας και στην συνέχεια να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης του ζώου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις ολοένα και πιο συχνές εμφανίσεις λύκων στα πεδινά του νομού μας.
πηγη: ALPHA NEWS 95,5


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑