Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 8th, 2017 | by fileto

0

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων κ.κ. Στέφανος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Κυριακή 8 Οκτωβρίου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου Τόλιου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μιλήτου Απόστολος, Βεροίας Παντελεήμων, Αυλώνος Χριστόδουλος, Ξάνθης Παντελεήμων, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Βρεσθένης Θεόκλητος, Ικονίου Θεόκλητος, Σύρου Δωρόθεος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Κοζάνης Παύλος, Λαγκαδά Ιωάννης, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Κίτρους Γεώργιος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Γρεβενών Δαβίδ και ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος.
Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο.
Από την Καβάλα στην πρώτη σειρά η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Γιώργος Καλαντζής, Κώστας Αντωνιάδης, Γιώργος Γραμμένος, Κώστας Παπακοσμάς κ.α.
Κινητοποίηση από Καβάλα
Από το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε γνωστή η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επιλογή με ψηφοφορία του νέου μητροπολίτη ΦΝ&Θ, ξεκίνησε η κινητοποίηση εκ μέρους της μητρόπολης και του Δήμου Καβάλας ώστε με ναυλωμένα λεωφορεία να βρεθούν όσοι το επιθυμούν στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου θα γίνει η χειροτονία σε επίσκοπο του πρωτοσύγγελου της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου Τόλιου!
Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος εγεννήθη εις την Ελευθερούπολιν Καβάλας το 1960.
«Μετά από συνεννόηση του Δήμου Καβάλας με την μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, θα διατεθούν λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μετακίνηση όσων το επιθυμούν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν από κοντά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη, που θα γίνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30 το πρωί από το χώρο του Δημοτικού Κήπου (Σημαίες). Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη χειροτονία θα πρέπει να βρίσκονται την παραπάνω ώρα στο προκαθορισμένο σημείο» τονίζονταν σε σχετική ανακοίνωση.
Πάντως πρώτη και με μήνυμά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σημειώνει για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου: «Άξιος ο νέος μητροπολίτης μας! Μετά την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτου μας Προκόπιου, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε σήμερα το μεσημέρι ως Ποιμένα της τοπικής μας εκκλησίας τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τόλιο.
Ως δήμαρχος Καβάλας εύχομαι εκ βάθους καρδίας και εκ μέρους του Καβαλιώτικου λαού να είναι γερός και δυνατός. Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσει το πνευματικό και κοινωνικό έργο του αείμνηστου μητροπολίτη μας.
Η τοπική κοινωνία περιμένει ανυπόμονα το νέο της ποιμενάρχη.
ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΥΠΕΡΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑