Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 12th, 2017 | by fileto

0

Βούλγαροι συνεχίζουν να διακινούν λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (11-10-2017) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πενήντα τέσσερις (54) μη νόμιμους μετανάστες. Πενήντα δύο (52) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας.
Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για π αράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι ο 36χρονος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, πενήντα τέσσερις (54) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων στο πίσω μέρος του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και δεκατρείς ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και ότι η μοναδική πόρτα εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό ήταν ασφαλισμένη εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.
Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (11-10-2017) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρείς (3) διακινητές, ένας 37χρονος ημεδαπός και δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 36 και 43 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρείς δράστες, διότι εντόπισαν τον 37χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 36χρονο και συνοδηγό τον 43χρονο, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑