Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 13th, 2017 | by fileto

0

Ο Στέργιος Γιαλάογλου για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Εύστοχος όπως πάντα ο λόγος του γνωστού δικηγόρου της Ξάνθης Στέργιου Γιαλάογλου, αυτή τη φορά αναφέρεται στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκφράζει τους φόβους του.

Να τι αναφέρει ο έγκριτος νομικός:

Το ένιωθα τον τελευταίο χρόνο, κάθε μέρα στο ακροατήριο, ότι το κλίμα έχει αλλάξει. Βλέπω τους πολίτες ταραγμένους, αντιδραστικούς, επιθετικούς.

Το καλοκαίρι μόλις, ένας κατάδικος στο άκουσμα της ποινής του, εκτόξευσε μπουκάλι με νερό στο Δικαστή.

Ολη η πίεση από την συνεχιζόμενη κρίση, ανάμικτη με το αίσθημα αδικίας που βιώνει ο καθένας, οι εξοντωτικές ποινές, οι συνεχείς επιθέσεις στην δικαιοσύνη, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα. Τέλος η γενικευμένη ανομία, οι καθημερινές ατιμώρητες επιθέσεις των ευνοημένων του Ρουβίκωνα, η εικόνα της αλόγιστης τυφλής βίας κατά του φιλάθλου στον αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η δια αφισοκόλησης στοχοποίηση Συρίγου, έδειχναν ότι το θερμόμετρο ανεβαίνει.

Κάθε φορά που κάποια Ζωή σηκώνει την μπάρα, αδιαφορώντας για την συνέπεια του Νόμου, κάθε φορά που κάθε Μπαλαούρας ιδεολογικοποιεί τις δολοφονίες τρομοκρατών, το μήνυμα που περνά στην κοινωνία όπως η χιονοστιβάδα, είναι πολλαπλάσια πιό βίαιο. Με την αδρανή λόγω ανίκανης ηγεσίας, Αστυνομία, η βία, αφού μπήκε στην Βουλή, αγγίζει πλέον και αυτούς που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την ευνομία και την δικαιοσύνη.

Ενας εκλεκτός συνάδελφος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή στο γραφείο του.

Την ώρα της δουλειάς του, άδικα.

Πνίγομαι, ασφυκτιώ, αγανακτώ. Το ποτάμι του φόβου και της οργής ξεχειλίζει. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να μην χαθεί ο έλεγχος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑