Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 16th, 2017 | by fileto

0

Διακινητής 19χρονος Πακιστανός

Συνελήφθη σήμερα (16-10-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Κομοτηνή, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται με κατεύθυνση την έξοδο της πόλης. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 19χρονο οδηγό του, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Πλησίον της δυτικής εξόδου, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 19χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό το εγκατέλειψαν, διαφεύγοντας πεζοί. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 19χρονο, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (15-10-2017) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41 και 30 ετών, οι οποίοι, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαπέντε (15) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές.
Συγκεκριμένα , οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.
Πλησίον του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης, το ένα όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ενώ το δεύτερο εισήλθε σε παρακείμενους αγρούς, όπου ο οδηγός το εγκατέλειψε και τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του δεύτερου οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι για το δεύτερο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Οκτώβριο του 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.
Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑