Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 18th, 2017 | by fileto

0

Νέστος και Άβδηρα κατά σποτ του ΤΑΡ στο Euronews

Μετά τον δήμο Παγγαίου και Θάσου ήταν η σειρά του δήμου Νέστου να αντιδράσει για το βίντεο το οποίο προβάλλει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και μεταδίδεται από τον διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Euronews, με τη δημοτική αρχή να αποστέλλει εγγράφως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 τη διαμαρτυρία της στη διοίκηση της Περιφέρειας για τον αποκλεισμό του δήμου Νέστου από το εν λόγω σποτ.
Τη δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου του 2017 ο δήμος Νέστου, πάντως, φρόντισε… μόνος του για την προβολή της περιοχής, με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους συνέδρους.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας ο δήμαρχος Νέστου αναφέρει ότι: «σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τον αιφνίδιο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό του Δήμου Νέστου από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε νέο βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί διαδικτυακά και κυκλοφορεί παγκοσμίως μέσω του τηλεοπτικού δικτύου «Euronews».
Όπως σαφώς γνωρίζετε, καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας μας διαδραματίζει η περιοχή της Κεραμωτής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, χωρίς ωστόσο να γίνεται ουδεμία αναφορά της στο εν λόγω βίντεο. Επιπλέον, πουθενά δεν γίνεται νύξη στο πλούσιο ορεινό όγκο του τόπου μας, πόσο μάλλον στο παγκόσμιας περιβαλλοντικής αξίας παραποτάμιο δάσος του ποταμού Νέστου, το οποίο είναι μάλιστα υποψήφιο για την ένταξη του στην UNESCO, μέρη τα οποία είναι βέβαια άρρηκτα συνδεδεμένα και με τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο παραγκωνισμός του Δήμου Νέστου από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, φυσικά όχι μόνο δεν συνάδει με την από κοινού περιφερειακή συνείδηση, αλλά αντιθέτως προκαλεί υπόνοιες και ερωτηματικά σχετικά με την αντικειμενική και αναλογικά ίση αντιμετώπιση εντός της ίδιας Περιφέρειας.
Με την παρούσα επιστολή μας διαμαρτυρόμαστε για την παραγκώνιση του Δήμου Νέστου από το σημαντικότατο κεφάλαιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας μας και επιθυμούμε, όπως αναζητήσετε, τις ευθύνες από τους ιθύνοντες καθώς και τους λόγους για τους οποίους έλαβε χώρα η μεροληπτική και αδικαιολόγητη παράλειψη προβολής του Δήμου μας από την εν λόγω τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .
Και οι Αβδηρίτες στα κάγκελα
Άστραψε και βρόντηξε σε τηλεοπτική εκπομπή ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης καταγγέλλοντας την απουσία των Αρχαίων Αβδήρων και της Λίμνης Βιστωνίδας από το 4λεπτο βίντεο-φιάσκο που χρηματοδότησε ναι μεν ο TAP, αλλά περισσότερο δυσφημεί παρά προβάλλει και διαφημίζει την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης μέσα από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Euronews!
«Γίνεται Τουριστική Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κύριοι του TAP χωρίς… Βιστωνίδα και Αρχαία Άβδηρα!», διερωτήθηκε ο δήμαρχος.
Και συνέχισε: «Εμείς δεν ενημερωθήκαμε καν για το εν λόγο βίντεο, αυτό ήταν μετά από πρωτοβουλία του ΤΑΡ δεν ξέρω εάν είχανε συνεννοηθεί με την Περιφέρεια με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ο οποίος πιστεύω θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η γνώμη του γι’ αυτά.
Από κει και πέρα, δεν μπορεί κάποιος δήμος να περνάνε οι αγωγοί με όποιο κόστος αυτό είναι μέσα από το έδαφος του από την επικράτεια του και να μην προβάλλεται όπως ακριβώς και έγινε»…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑