Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 25th, 2017 | by fileto

0

Απέλαση των Τούρκων με τις σφαίρες

Την απέλαση της οικογένειας των Τούρκων που συνελήφθησαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το βράδυ στο τελωνείο Καστανεών να προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία έχοντας στο αυτοκίνητο τους 1.600 σφαίρες πολύ καλά κρυμμένες, αποφάσισε το δικαστήριο της Ορεστιάδας όπου οδηγήθηκε το ζευγάρι των 49χρονων συζύγων, χωρίς φυσικά το μικρό παιδί τους, το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου.
Επίσης, τους επέβαλλε 3 χρόνια φυλάκιση στον καθένα αλλά με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 4.200 ευρώ επίσης στον καθένα.
Αποφασίστηκε ακόμα η κατάσχεση του αυτοκινήτου τους μάρκας BMW και χρηματική εγγύηση 400 ευρώ.
Κατά την απολογία τους στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι άλλος τους έδωσε τις σφαίρες στη Γερμανία και θα έπαιρναν 2.000 ευρώ για την μεταφορά στην Προύσα. Όταν έφτασαν στις Καστανιές για να περάσουν τον έλεγχο και να μπουν στην Τουρκία, κάτι περίεργο στη συμπεριφορά τους προκάλεσε τις υποψίες των αστυνομικών. Έκαναν λοιπόν ενδελεχή έλεγχο και βρήκαν τις σφαίρες επιμελώς κρυμμένες σε τμήματα των 450, 350, 200 και 500 τεμαχίων, μαζί με γεμιστήρες τις οποίες είχαν βάλει σε κουτιά… σοκολάτας.
Φυσικά σήμανε αμέσως συναγερμός στις αστυνομικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε για το θέμα τόσο η Αντιτρομοκρατική όσο και η ΕΥΠ. Άλλωστε αυτές τις μέρες είναι στην επικαιρότητα και το θέμα με την σύλληψη του τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη και είναι φυσικό να υπάρχει έντονη καχυποψία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑