Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 25th, 2017 | by fileto

0

Διακινητές 1 τόνου λαθραίων οστράκων τσακωτοί στην Καβάλα

⦁ Κατασχέσεις οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων στην Καβάλα και συλλήψεις δύο ημεδαπών
Χίλια είκοσι τέσσερα (1.024) κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες χθες Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν από τα παραπάνω στελέχη στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης ένας 44χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, εντός του οποίου μετέφερε εξήντα τέσσερις σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδα χωρίς συνοδευτικά έγγραφα, καθώς και ένας 36χρονος εντός Ι.Χ.Ε οχήματος, το οποίο οδηγούσε και λειτουργούσε ως προπομπός για το Φ/Γ όχημα.
Όλα τα όστρακα κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,5 εκατοστά έως 4,1 εκατοστά έκαστο, ενώ το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος είναι 4,5 εκατοστά). Επιπροσθέτως, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών και οι ζώνες αλίευσης δίθυρων μαλακίων της περιοχής παραμένουν κλειστές για αλίευση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το Φ/Γ και το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑