Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 12th, 2017 | by fileto

0

Μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων για την Κεντροαριστερά στην ΑΜ-Θ

Μπορεί να σηματοδοτήσει πολιτικές αλλαγές η μαζικότητα με την οποία προσήλθαν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα εκλογικά κέντρα της Καβάλας αλλά και όλης της ΑΜ-Θ οι φίλοι της Κεντροαριστεράς του νέου πολιτικού φορέα που δημιουργείται.
Όλοι ανεξαιρέτως με τους οποίους μιλήσαμε έλεγαν ότι είναι καιρός να φύγει από την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ελπίδα όλων είναι ο νέος πολιτικός φορέας να είναι το δεύτερο κόμμα εξουσίας στις επόμενες εκλογές.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας από γεροντάκια και συνταξιούχοι, μέχρι στελέχη και ανεξαρτήτως φύλου προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον όπως έλεγαν και αγόγγυστα κατέβαλλαν και το 3ευρο που απαιτούσε η συμμετοχή τους.

Στην Κομοτηνή  που στις τελευταίες εκλογές έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 40% η συμμετοχή ξεπέρασε τα 1.500 άτομα μια και είχαν βάλει ως στόχο τα 1.000!
Από τις 8 το πρωί στο κεντρικό εκλογικό κέντρο στην αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας η κίνηση ήταν συγκλονιστική ενώ ακόμη και στο δεξιοκρατούμενο Παγγαίο μέχρι τις 10 το πρωί είχαν ήδη ψηφίσει πενήντα άτομα!
Η ίδια εικόνα σε όλα τα 8 εκλογικά κέντρα στον νομό Καβάλας ενώ το πρώτο ταβάνι των χιλίων ψήφων που είχαν βάλει κατ’ αρχάς ξεπεράστηκε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό με διπλάσιους ψήφους!
Γενικότερα από την εκλογική διαδικασία ο Μιχάλης Τιμοσίδης που είχε οριστεί επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανέφερε ότι όλα πήγαν ρολόι και δεν παρατηρήθηκαν …παρατράγουδα, ενώ συντεταγμένα και με αίσθημα ευθύνης παρουσιάστηκαν οι φίλοι του νέου πολιτικού φορέα στις κάλπες και άσκησαν την υπεύθυνη επιλογή του προσώπου που επιθυμούν να είναι ηγέτης του νέου κόμματος που θα δημιουργηθεί.
Ακόμη και άτομα που ανήκουν σε άλλα κόμματα πήγαν και ψήφισαν καταβάλλοντας το αντίτιμο ο καθένας για τους δικούς του λόγους, όπως το ότι η Φώφη Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι νέος και ανερχόμενος, ο Γιώργος Καμίνης είναι πιο αριστερός, ο Σταύρος Θεοδωράκης πιο πραγματιστής κ.α.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 8 το βράδυ και 9 στην Αθήνα, λόγω Μαραθωνίου και από την εκλογική διαδικασία θα προκύψουν οι δύο πρώτοι που θα πάνε σε δεύτερο γύρο την άλλη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου να εκλεγεί ο μοναδικός αρχηγός του πολιτικού φορέα.
Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να ψηφίσει κάποιος την δεύτερη Κυριακή θα έπρεπε να ασκήσει το δικαίωμα χθες για να είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους των ψηφισάντων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑