Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 13th, 2017 | by fileto

0

Κατώτερο των περιστάσεων το αναπτυξιακό της ΑΜ-Θ

Με επίθεση κατά του τουρκικού προξενείου, των ενεργειών του και της σύνδεσής του με την Άγκυρα, «καλωσόρισε» στην Κομοτηνή τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε έναν ενδελεχή λόγο περίπου δέκα λεπτών, ο κος Λαμπάκης στάθηκε και στο τουρκικό προξενείο. «Υπάρχουν δυνάμεις στην Άγκυρα που συνδέονται με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Έχει ξεφύγει! Πρέπει να επέμβει το ελληνικό κράτος, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να συνεχίσουν ήρεμοι, χωρίς να υφίσταται ο εκβιασμός της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας», είπε σε δυναμικό τόνο. Διευκρίνισε πως «αυτό το λέω με αγάπη προς τους μουσουλμάνους, αλλά με ένταση προς αυτές τις δυνάμεις που ζουν μέσα στη Θράκη και συνεργάζονται με την Άγκυρα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να δεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές».
Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή με θέμα «Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο» και οι εργασίες του άρχισαν το μεσημέρι με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ της Τρίτης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «ο ιστορικός κύκλος των μνημονίων έρχεται στο τέλος του» με την κυβέρνηση και συμμέτοχο τις τοπικές κοινωνίες, να σχεδιάζουν την μεταμνημονιακή Ελλάδα. «Η κρίση είναι αποτέλεσμα του παρασιτικού καπιταλισμού, γι’ αυτό και η απάντηση στην κρίση είναι η δημιουργία ανάπτυξης σε ισχυρές παραγωγικές βάσεις» ανέφερε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οι εξελίξεις στην οικονομία, δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να περάσουμε στη μεταμνημονιακη εποχή. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Τώρα που φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων, οι ευθύνες μας γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το τέλος της επιτροπείας θα γίνει με τρόπο καθαρό και χωρίς νέα προαπαιτούμενα. Είναι καθήκον μας να σχεδιάσουμε από τώρα την μεταμνημονιακή Ελλάδα, στο κέντρο της οποίας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής».
Είναι το 6ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό από τα 13 που έχουν προγραμματιστεί με σκοπό έναν ουσιαστικό αποκεντρωμένο διάλογο με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κάθε Περιφέρειας, για να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και να τεθούν οι προτεραιότητες και οι στόχο για τη συγκρότηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.
Το αυριανό πρόγραμμα
Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017
10:00 -13:30, 1η Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία: Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου Ομιλητές: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης. Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων. Συντονιστές: Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Νίκος Εφραιμίδης
10:00 -13:30, 2η Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία: Παιδεία/Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης
Ομιλητές: Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου
-Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων. Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας, Αργύρης Πατακάκης
13:30-14:00
Διάλειμμα – Ελαφρύς μπουφές. Χρόνος για διμερείς Συναντήσεις
14:00 -17:30 1η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία: Επενδύσεις, Εργασιακές Σχέσεις και Τουρισμός.
Ομιλητές: Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης. Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων. Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης
14:00 -17:30 2η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία: Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία
Ομιλητές: Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων. Συντονιστής: Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Σωτήρης Μποταΐτης
17:30-18:30 Διάλειμμα – Χρόνος για διμερείς συναντήσεις. Κεντρική εκδήλωση – Συμπεράσματα Συνεδρίου
18:30-18:50 Προσέλευση
18:50 Χαιρετισμός Δημάρχου Κομοτηνής, Γιώργου Πετρίδη
19:00 Ομιλία Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου
19:30 Ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑