Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 14th, 2017 | by fileto

0

Συλλαλητήρια στην Κομοτηνή για τον Τσίπρα!

Με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα “καλωσορίσουν” 15 Φορείς του Έβρου αλλά και η ΑΔΕΔΥ Έβρου, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή, σήμερα το απόγευμα.
Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις τους παρακάτω.
Η ανακοίνωση των Φορέων του Έβρου:
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην Κομοτηνή, Τρίτη 14 -11 – 2017
Στο ίδιο έργο χειροκροτητές;
Την ώρα που η Κυβέρνηση συνεχίζει να πλήττει με τα δυσβάσταχτα μέτρα της τους Έλληνες πολίτες και που έχει σκοπό να φέρει νέα εξοντωτικά μέτρα ενόψει της 3ης Αξιολόγησης, οργανώνει Περιφερειακά Συνέδρια για την «Ανάπτυξη» της κάθε περιοχής στα οποία μας καλεί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και κατόπιν να εξαγγείλει για ακόμη μία φορά αναπτυξιακά μέτρα για κάθε περιοχή.
Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ,
Δεν τα γνωρίζετε, εσείς και οι Υπουργοί σας, τα προβλήματα του ελληνικού λαού μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης; Δε γνωρίζετε τα προβλήματα που βιώνουμε στην περιοχή μας καθώς και τις προτάσεις μας, μετά από τόσες συναντήσεις με εσάς, με τους Υπουργούς σας και με τους βουλευτές σας στο νομό μας;
Πόσα ακόμα συνέδρια και συναντήσεις πρέπει να γίνουν είτε για να τα μάθετε είτε για να μας υποσχεθείτε πάλι λύσεις και εμείς να σας χειροκροτήσουμε; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Καμία άλλη ανοχή στην πολιτική σας!
Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στη “φιέστα” σας και να σας χειροκροτήσουμε για τη λιτότητα, την ανεργία, τα χτυπήματα στους μισθωτούς-τους επαγγελματίες-τους παραγωγούς- τους εμπόρους-τους βιοτέχνες-τους επιστήμονες σε όσους δηλαδή εργάζονται σ’ αυτή τη χώρα.
Για τα χτυπήματα σε όλους τους συνταξιούχους με τις οριζόντιες περικοπές οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ούτε στη βασική τους ανάγκη που είναι τα προβλήματα υγείας τους. Δεν πρόκειται να σας χειροκροτήσουμε για τα αντικοινωνικά σας και τα αντεργατικά σας μέτρα, τους έμμεσους και άμεσους φόρους, τις εισφορές σας, τη μετανάστευση επιχειρήσεων και πολιτών, την υποβάθμιση της υγείας-της παιδείας-της ασφάλειας-των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, το ξεπούλημα της Ελλάδας μας και των δημόσιων αγαθών σε τραπεζίτες και κεφάλαιο.
Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την «ανάπτυξη» σας για την περιοχή μας με τα διόδια που βάλατε, με τα χωριά μας να νεκρώνουν λόγω έλλειψης βασικών αγαθών, όπως παιδεία και υγεία, και με τα μέτρα που πήρατε για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ή δεν πήρατε για τις καταστροφές που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε, όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη γιατί δεν αντέχουν τους φόρους και τις εισφορές που επιβάλατε καθώς και τον ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες. Όταν οι υπηρεσίες του Δημοσίου υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής μ’ αποτέλεσμα να ξεπερνούν τον εαυτό τους όσοι δουλεύουν και να δημιουργούνται τεράστιες ουρές στα Τελωνεία μας, τεράστια αναμονή στα Νοσοκομεία μας εκ των οποίων το ένα πηγαίνει για κλείσιμο και όχι για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, βουνά από έγγραφα προς διεκπεραίωση στις υπηρεσίες μας.
Οι παραμυθάδες αρέσουν στα μικρά παιδιά και όχι στους μεγάλους. Βάζουμε τέλος στα παραμύθια σας.
Καλούμε όσους έχουν πάρει πρόσκληση να απέχουν από την επικοινωνιακή «φιέστα ανάπτυξης». Καλούμε τους εκπροσώπους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάμψουν διά της απουσίας τους από το Περιφερειακό Συνέδριο και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας στην πολιτική υποβάθμισης του τόπου μας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τσίπρα.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην Κομοτηνή (τόπος προσυγκέντρωσης έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης) και καλούμε όλους τους πολίτες (εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους) να δώσουν βροντερό παρών.
Οργανώνουμε το δικό μας αγώνα, το δικό μας σχέδιο ανάπτυξης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική σας.
Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα.
Ο αγώνας συνεχίζεται και από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας.
Οι Επαγγελματικοί, Παραγωγικοί & Κοινωνικοί Φορείς Έβρου:
⦁ Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου
⦁ Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου
⦁ Σύνδεσμος Βιοτεχνιών Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου
⦁ Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Έβρου (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε.)
⦁ Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
⦁ Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης (Ο.Ε.Ε.Θ.)
⦁ Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
⦁ Συντεχνία Αρτοποιών Έβρου
⦁ Σύνδεσμος Εργοληπτών Ν. Έβρου
⦁ Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
⦁ ΕΠΛΣ Λιμενικών Θράκης
⦁ Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αν. Μακ. και Θράκης
⦁ Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αλεξανδρούπολης
⦁ Συνταξιούχοι Δημοσίου
⦁ Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ
H ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Έβρου:
«Καλωσορίζουμε» τον Πρωθυπουργό στην Κομοτηνή διαδηλώνοντας κατά της κυβερνητικής – μνημονιακής – αντιαναπτυξιακής του πολιτικής
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή (έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης) την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, για να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, την ώρα που θα μιλάει ο Πρωθυπουργός στο Ξενοδοχείο Chris & Eve, κατά των μνημονιακών-αντεργατικών- αντικοινωνικών- αντιαναπτυξιακών πολιτικών που εφαρμόζει αυτός και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου αν και πήρε πρόσκληση, όπως και τα άλλα Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ της Περιφέρειάς μας καθώς και άλλοι φορείς, για να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί από την Κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αποφασίζει να μη συμμετάσχει σ’ αυτό το «πανηγυράκι» και να σταθεί απέναντι απ’ αυτό μαζί με όλους τους εργαζόμενους και με όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά τα μέτρα που βιώνουμε καθημερινά.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε ως άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Δεν έχει πια άλλοθι η κυβερνητική πολιτική. Κυβερνά πλέον 3 χρόνια. Γνωρίζει τα προβλήματα και της χώρας μας και της περιφέρειάς μας. Φτάνουν πια οι «φιέστες» και οι προσχηματικοί διάλογοι.
Χειροκροτητές στην πολιτική της λιτότητας, των δυσβάσταχτων άμεσων και έμμεσων φόρων, της ανεργίας, της υποχρηματοδότησης και της υπολειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της αυταρχικότητας και των αντεργατικών νόμων που καθιερώνουν μισθούς πείνας-συμβασιούχους διαρκείας-εκ περιτροπής εργασία και καταργούν το δικαίωμα στην απεργία, της καθιέρωσης διοδίων στην ακριτική μας περιοχή, της «μετακόμισης» επιχειρήσεων και εργοστασίων στις γειτονικές μας χώρες, της μετανάστευσης των Ελλήνων δεν πρόκειται να γίνουμε.
Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε διά της παρουσίας μας στο Συνέδριο το ξεπούλημα της ελληνικής γης, των δημόσιων περιουσιών και αγαθών στους ολίγους, ντόπιους και ξένους. Κανένας δεν πρέπει να τους νομιμοποιήσει.
Καλούμε όλους όσοι πήραν πρόσκληση σ’ αυτή τη φιέστα να απέχουν από το συνέδριο και να σταθούν μαζί μας απέναντι από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, απέναντι στην πολιτική τους, όπως αυτή εκφράζεται εδώ και 3 χρόνια.
Καλούμε τους εκπροσώπους μας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάμψουν διά της απουσίας τους από το Περιφερειακό Συνέδριο και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας στην πολιτική υποβάθμισης του τόπου μας.
Αλήθεια έχουν το θράσος να μας μιλούν για ανάπτυξη στην περιοχή μας όταν τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή; Όταν το Νοσοκομείου Διδ/χου αντί να γίνει ένα αυτόνομο Νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του βορείου Έβρου πάει για κλείσιμο;
Όταν τα σχολεία στην περιφέρεια του νομούς μας υποβαθμίζονται με τα μέτρα της κυβέρνησης και οδηγούν τους κατοίκους αυτών των περιοχών σε μετακίνηση στις μεγάλες πόλεις νεκρώνοντας έτι περαιτέρω την ύπαιθρο του νομού μας; Όταν στα τελωνεία οι ουρές είναι ατελείωτες και το προσωπικό εξαθλιωμένο; Όταν οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ, στους Δήμους, στην Περιφερειακή Ενότητα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Εφορία και στις υπόλοιπες υπηρεσίες ξεπερνούν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών με την πολιτεία να «σφυρίζει αδιάφορα»; Όταν ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος δεν μπορεί πια να επιβιώσει; Όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη γιατί δεν αντέχουν τους φόρους και τις εισφορές που έχουν επιβάλει και τον ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες; Όταν τοποθετούν διόδια; Δεν έχουμε σκοπό να πληρώσουμε την «ανάπτυξή» σας. Εσείς θα την «πληρώσετε».
Καλούμε τους συναδέλφους μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους οποιουδήποτε επαγγελματικού φορέα, όλους τους συνταξιούχους, όλους τους άνεργους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση-συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης.
Χαλάμε τη «φιέστα» τους με μια δυναμική κινητοποίηση. Λέμε ΟΧΙ στα ευχολόγια και την ψευδεπίγραφη «Ανάπτυξή» τους.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης) 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18:30


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑