Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 20th, 2017 | by fileto

0

2 δήμαρχοι και 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου στο σκαμνί

⦁ Στις 6 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος
Σε αναστάτωση είναι οι αιρετοί του Παγγαίου και ιδιαιτέρως του Δήμου Παγγαίου 56 τον αριθμό της πρώην και νυν δημοτικής αρχής οι οποίοι στις 6 Δεκεμβρίου παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος.
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της πρόσληψης διμηνιτών η οποία έγινε εφιάλτης για τους αιρετούς μετά από την καταγγελία του πρώην δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη ο οποίος δεν μέτρησε ότι θα μπορούσε η δικαιοσύνη να φτάσει μέχρι και στην δική του θητεία, μια και δεν μέτρησε το μέγεθος της φθοράς που πήγε να προκαλέσει στον νύν δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι στους 56 δημοτικούς συμβούλους έχουν καταλογισθεί τα μισθολόγια των προσλήψεων (μιας και δεν τίθεται θέμα επιστροφής δεδουλευμένων από όσους εργάστηκαν με τις δίμηνες συμβάσεις) -έτσι, στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης οι 56 σύμβουλοι θα κληθούν να πληρώσουν τα μισθολόγια από την τσέπη τους (δηλ. ένα ποσό που ξεπερνάει το 1.600.000€ και αναλύεται σε πάνω από 1.200.000€ για αυτούς που προσλήφθηκαν επί της Θητείας Ξουλόγη 2011-2014 και περίπου 400.000€ για τα έτη 2015 – 2016 θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη).
Στο μάτι του κυκλώνα έχουν μπει και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου όπως η ΔΕΥΑΠ αλλά και η Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή του Δήμου Παγγαίου και η Μονομετοχική Α.Ε.
Η κλήτευση ήρθε και καλά ξεμπερδέματα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑