Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 24th, 2017 | by fileto

0

Καθαρίζει ο Πετρίδης, ανοίγει το Μέγαρο που χρωστά και το ρεύμα

Πρόταση διαχείρισης του Μεγάρου Μουσικής, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος με το κτίριο ερμητικά κλειστό να απαξιώνεται και την τοπική κοινωνία να μην μπορεί να ωφεληθεί της λειτουργίας του, καταθέτει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5 fm. Ο δήμαρχος φιλοξενήθηκε χθες στη συχνότητα του ραδιοφώνου μας, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο κλειστό Μέγαρο, αποκαλύπτοντας τις δικές του σκέψεις πάνω σε αυτό.Πετρίδης
Είπε αναλυτικά: “Ως δήμαρχος Κομοτηνής μπορώ να κάνω δύο πράγματα, το πρώτο είναι να πιέσω τον φορέα που είναι η Αναπτυξιακή Ροδόπης, όπου έχει λόγο και ο δήμος Κομοτηνής καθώς έχει το 18% και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και να βοηθήσουμε διαχειριστικά για να ξεκολλήσει αυτή η ιστορία. Με κίνδυνο, βέβαια, ότι αντιπολιτευόμαστε, ότι πιέζουμε, όμως δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση από εμάς, δεν υπάρχει καμιά δημόσια ανακοίνωση τα τελευταία δύο χρόνια για την υπόθεση αυτή. Εγώ έχω πει και στον περιφερειάρχη μας, ως πρόεδρο της Αναπτυξιακής, ότι είμαστε δίπλα να βοηθήσουμε σε αυτή την ιστορία.
Το δεύτερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Κομοτηνής, εφόσον ναυαγήσει η ιστορία και υπάρχει αδυναμία, εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ροδόπης, λειτουργίας του Μεγάρου, να κάνουμε μια συζήτηση για να αναλάβει ο Δήμος Κομοτηνής την λειτουργία του. Έχουμε την οικονομική δυνατότητα, μετά την εξυγίανση που έγινε στον Δήμο Κομοτηνής, να στηρίξουμε μια τέτοια δομή”. Εκτίμηση του δημάρχου είναι πως “είναι απαραίτητο αυτή η δομή να λειτουργήσει και είμαστε δίπλα στην Αναπτυξιακή και στον περιφερειάρχη στη προσπάθειά του να λειτουργήσει το Μέγαρο. Δεν πρέπει όμως να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος”.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου, ο κος Πετρίδης έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο ο ισολογισμός, “τα αποτελέσματα του οποίου δικαιώνουν και την προσπάθεια των δημοτών μας, γιατί δικά τους λεφτά διαχειριζόμαστε και ξοδεύουμε, και την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον Δήμο για οικονομική εξυγίανση”.
Έσπευσε, φυσικά, να διευκρινίσει ότι “οικονομική εξυγίανση δεν σημαίνει πλούσιος Δήμος, οικονομική εξυγίανση σημαίνει ένας Δήμος ισχυρός, ένας Δήμος που να μπορεί να σταθεί δυναμικά στις σημερινές απαιτήσεις. Οι κρατικές χρηματοδοτήσεις είναι ανέκδοτο και μπορεί τα προγράμματα του ΕΣΠΑ να δίνουν λεφτά στους Δήμους, όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες που έχουν οι πολίτες και οι αυτοδιοικήσεις”.
Η πρόταση διαχείρισης του Μεγάρου Μουσικής εκ μέρους του δημάρχου βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο περιφερειάρχης επιλέγει να κρατάει κλειστά χαρτιά για το μέλλον του κτιρίου.
πηγή: Χρόνος Κομοτηνής


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑