Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 25th, 2017 | by fileto

0

Ο Λαμπάκης πιέζει τον Κουρουμπλή για την Λιμενική Ακαδημία

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με τον ορισμό της Έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αιτείται να συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ορισμός της Έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπάκης δεσμεύεται για την προσωρινή στέγαση της Ακαδημίας σε κτίρια του Δήμου, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Παρακάτω σας παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου:
Κύριε Υπουργέ ,
Την 13η και 14η Νοεμβρίου 2017 επισκεπτόμενος την Αλεξανδρούπολη δεχθήκατε όλα τα επιχειρήματα υπέρ του καθορισμού της έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.
Το ιστορικό της εξαγγελίας της ίδρυσής της στην Αλεξανδρούπολη από το 2000 και η μεταβίβαση κατά κυριότητα έκτασης 148.010 τ.μ. στην Αλεξανδρούπολη προς το Υπουργείο σας, για ανέγερση κτιριακών για τη Λιμενική Ακαδημία ως και η διαδικασία που έφθασε προ των πυλών για τη νομοθετική ολοκλήρωση πλέον του γεγονότος των θαλάσσιων συνόρων μας με την Τουρκία, οδηγούν στο ορθό συμπέρασμα του ορισμού της έδρας στην Αλεξανδρούπολη.
Δια της παρούσης ζητώ να συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού Προσωπικού συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» ο ορισμός της Έδρας της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη βοηθώντας προς τούτο και η δέσμευσή μου για προσωρινή στέγαση μέχρι ολοκλήρωσης των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων σε κτίρια του Δήμου, πλέον του γεγονότος ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεσμεύεται για διδαχή από τους καθηγητές του σε μαθήματα που θα καθοριστούν από τη Λιμενική Ακαδημία.
Έτσι θωρακίζουμε τα σύνορά μας ακόμα περισσότερο και δημιουργούμε θεμέλιο αποκέντρωσης για ισόρροπη ανάπτυξη.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Ευάγγελος Λαμπάκης


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑