Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 28th, 2017 | by fileto

0

Παράνομοι έρανοι στο όνομα της ΚΙΒΩΤΟΥ!

Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες που δέχτηκε από πολίτες, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ επιθυμεί να ενημερώσει ότι τα άτομα που ζητούν χρήματα στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα και σπίτια, επικαλούμενα το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες, δεν έχουν καμία σχέση με τα προγράμματά του, αλλά εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του κοινού γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων, προκειμένου να αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.
Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν μπορεί, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνουν:
⦁ τη δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων (με πλαστές αποδείξεις, σφραγίδες και ΑΦΜ),
⦁ την πώληση εντύπων με θέμα τα ναρκωτικά ή και άλλων αντικειμένων,
⦁ την επαιτεία για να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.
Το φαινόμενο είναι παλιό, και το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ έχει κατ’ επανάληψη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις.
Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ θέλει να ενημερώσει καταρχήν ότι όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και ότι οι εξαρτημένοι και οι οικογένειές τους δεν χρειάζεται να καταβάλλουν χρήματα για τη συμμετοχή τους στα προγράμματά του. Επιπλέον όλες οι προσπάθειες αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ γίνονται οργανωμένα μέσα από τις παραγωγικές του μονάδες (όπως το τυπογραφείο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ), αρμόδια τμήματα του οργανισμού αλλά και τους ανεξάρτητους Συλλόγους Οικογένειας των προγραμμάτων απεξάρτησης.
Επισημαίνεται ιδίως ότι η παροχή χρημάτων σε χρήστες ουσιών, που επίσης επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες με τους παραπάνω τρόπους, δεν τους προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι ότι τα χρήματα που θα προσφερθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ουσιών. Εάν οι πολίτες επιθυμούν, ωστόσο, να προσφέρουν κάτι στους χρήστες που τους προσεγγίζουν, είναι προτιμότερο να τους παρέχουν τροφή.
Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τους χρήστες ουσιών ή τα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το ΚΕΘΕΑ, μέσω της Γραμμής Βοήθειας 1145 (αστική χρέωση), του ιστοτόπουwww.kethea.gr, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@kethea-kivotos.gr, καθώς και στο 2510223131.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑